V Plzni se vloupal do bytu, kde spal nájemník. Jeho autem pak s lupem odjel

Pachatel je obviněn hned z několika trestných činů. Vloupal se do bytu, ve kterém spal jeho nájemník.

Cílená propagace v Plzni

 Plzeňští kriminalisté zahájili trestní stíhání 38letého muže, kterého obvinili ze spáchání pokračujícího přečinu krádeže, z pokračujícího přečinu porušování domovní svobody, dále z pokračujícího přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a z přečinu neoprávněné užívání cizí věci spáchaného ve stádiu pokusu. Tohoto jednání se měl muž dopustit v několika případech v Plzni. V prvním případě dne 28. srpna 2017 v noční době vnikl pachatel do bytu ve zvýšeném přízemí v Bolevecké ulici, odkud odcizil finanční hotovost, cennosti, osobní doklady a klíče od vozidla. Tento skutek měl provést za přítomnosti spícího poškozeného. Následně byt opustil, vyhledal zaparkované vozidlo, od kterého měl klíče a doklady a tímto i s lupem odjel, čímž způsobil celkovou hmotnou škodu poškozenému za necelých 230 000 korun.

Ve druhém případě dne 19. října 2017 v noci vnikl pachatel do bytu v Jesenické ulici, odkud odcizil finanční hotovost, osobní doklady a mobilní telefon, vše za celkem 2 100 korun.

Ve třetím případě dne 23. října 2017 v noční době vnikl na pozemek soukromé firmy v Úslavské ulici a dále do zabezpečeného skladu firmy, odkud odcizil motocykl. Poté ve svém protiprávním jednání dále pokračoval, vnikl do zabezpečené prodejny firmy, odkud mimo jiné odcizil několik kusů klíčů od zaparkovaných vozidel. Poté se muž pokusil s jedním vozem odjet, kdy se mu nepodařilo automobil nastartovat. Ve voze však zanechal část odcizených věcí a místo činu opustil se zbylými odcizenými věcmi. V tomto případě pachatel způsobil hmotnou škodu za necelých 30 000 korun.

V posledním případě dne 30. října 2017, krátce po poledni vešel do jednoho z podniků ve Sladkovského ulici, zde se vloupal do herního automatu, odkud odcizil finanční hotovost za necelých 2 000 korun a podnik následně opustil. Uvedeného jednání se dopustil i přes to, že byl v posledních třech letech za obdobný čin soudně potrestán. Policisté se případem dále zabývají, muže umístili do policejní cely a policejní komisař podal podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. V případě pravomocného rozsudku mu za tento čin hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
10.11.2017 06:22



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka