V Plzni vyhlásí nejlepší mladé sportovce

V úterý 26. března 2024 od 16:00 hod. se v obřadní síni plzeňské radnice uskuteční vyhlášení ankety Sportovec Plzně 2023 v kategoriích žactva a dorostu.

Jarní servisní akce AUTO CB

 Již 27. ročník tradiční akce připravuje Nadace sportující mládeže pod záštitou primátora města Plzně Romana Zarzyckého.

,,Plzeňské sportovní naděje za sebou mají další vydařený rok, ve kterém sbíraly medaile na domácích soutěžích, ale i v zahraničí. Nominace do ankety Sportovec Plzně 2023 představují nejen uznání těchto mladých sportovců, ale také jejich tvrdou práci a odhodlání zdokonalovat se v rámci svého sportu.  Konkurence v letošním ročníku ankety je zvláště silná, což svědčí o rostoucí úrovni sportovních aktivit ve městě Plzni. Tato událost poskytuje skvělou příležitost nejen pro ocenění sportovců, ale také pro propagaci sportu a zdravého životního stylu mezi mládeží,“ uvedla Eva Mašková ředitelka Nadace sportující mládeže.

Vyhlašovat se bude v pěti hlavních kategoriích: družstva žactva a dorostu, jednotlivci v kategoriích mladšího žactva, staršího žactva a dorostu. Titulem Sportovec Plzně 2023 se budou pyšnit nejlepší jednotlivci v kategoriích staršího žactva a dorostu. Oceněn bude také mimořádný sportovní výkon resp. výsledek roku 2023.

Nedílným předpokladem úspěchu každého sportovce je kvalitní trenérské vedení, zvláště v mládežnických kategoriích. Kromě Trenéra roku mládeže převezme ocenění za dlouholetou obětavou práci s mládeží František Neckář, který se podílí přípravě atletických nadějí.

Za skloubení sportu a studia bude ve spolupráci Západočeské univerzity v Plzni a Nadace sportující mládeže bude jednomu z oceněných v kategorii dorostu udělena také Cena rektora ZČU v Plzni.

Úřadujícími držitelkami titulu Sportovec Plzně za předcházející rok je ve starším žactvu tenistka Eliška Forejtková (na snímku) a v dorostu sportovní střelkyně Veronika Blažíčková, která pro Českou republiku zajistila účastnické místo na olympiádě v Paříži.     

Profily všech nominovaných sportovců jsou zároveň k vidění na výstavě v mázhauzu radnice, která potrvá až do 27. března. 2024. 

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka