Anketu o nejlepšího sportovce posledních 30 let ovládl Martin Straka

Ve středu 1. listopadu se v Obřadní síni plzeňské radnice uskutečnilo vyhlášení Nejlepšího sportovce Plzeňského kraje za posledních 30 let.

Cílená propagace v Plzni

Anketu uspořádala Nadace sportující mládeže při příležitosti 30. výročí od svého založení ve spolupráci s Nadačním fondem západočeských olympioniků. Vítězem se stal hokejista Martin Straka.

Mezi nominovanými osobnostmi, které se významně zapsaly do historie nejen tuzemského sportu, byla celá řada vynikajících sportovců nedávné minulosti: Petr Čech (fotbal), Kateřina Emmons (sportovní střelba), Andrea Sestini Hlaváčková (tenis), Filip Jícha (házená), Roman Kreuziger (cyklistika), Michal Michalík (moderní pětiboj), Jiří Mužík (atletika), Jan Řehula (triatlon), Martin Straka (lední hokej), Barbora Strýcová (tenis), Jaroslav Špaček (lední hokej), Zdeněk Štybar (cyklistika).

O vítězi ankety rozhodovalo hlasování veřejnosti na internetu a sportovní fanoušci tak mohli vyjádřit své preference a hlasovat pro svoje oblíbené osobnosti.

Celkovým vítězem se stal olympijský vítěz z Nagana a mistr světa v ledním hokeji Martin Straka, který pamětní plaketu za vítězství v anketě převzal osobně z rukou plzeňského primátora Romana Zarzyckého.

„Martina Straky si vážím jako hokejisty i jako člověka, se kterým jsem měl možnost spolupracovat na bázi hokejového klubu. Martin patří mezi symboly naší zlaté hokejové éry korunované úspěchem v Naganu. Dodnes si pamatuji euforii, kdy se vrátil z NHL do české extraligy, aby převzal plzeňskou škodovku a dovedl ji jako majitel i hráč k historicky prvnímu titulu. Jsou to mimořádné úspěchy, které se zapsaly do dějin českého hokeje i města Plzně,“ řekl primátor Roman Zarzycký.

Slavnostní vyhlášení se konalo za účasti významných hostů, včetně vrcholných představitelů města Plzně, městských obvodů, členů správní rady Nadace sportující mládeže a členů Nadačního fondu západočeských olympioniků.

„Hlavním cílem ankety bylo připomenout úspěšné sportovní kariéry všech nominovaných sportovců, z nichž celá řada byla ve svých začátcích oceněna Nadací sportující mládeže v rámci ankety Sportovec Plzně, tehdy ještě v mládežnických kategoriích. Někteří byli Nadací sportující mládeže podporováni, podobně jako i v současnosti nadace pomáhá plzeňským sportovním nadějím, např. prostřednictvím grantu Talent Plzeň,“ řekl předseda správní rady Nadace sportující mládeže Petr Chvojka.

foto: mmp

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka