V T-Mobile Rozjezdech je 20 projektů z kraje. Třeba kočičí kavárna

Celkem 483 nápadů přihlásili začínající podnikatelé do osmého ročníku projektu T-Mobile Rozjezdy. Regionální kolo se koná v úterý.

Jarní servisní akce AUTO CB

Plzeňský kraj zastupuje 20 projektů, nejčastěji z oblasti designu. Je to například kočičí kavárna, výroba dřevěných brýlí nebo pokročilých vah pro včelaře. Soutěž hledá nejen neotřelé nápady, ale zároveň podnikatele, kteří mají se svým nápadem reálnou šanci uspět. V regionálním kole, které proběhne v Plzni 17. dubna, odborná porota rozhodne o těch nejlepších, kteří postoupí do celostátního kola. Jména dvou celostátních vítězů se pak dozvíme 22. června.

Regionální výherce může získat ceny v hodnotě skoro 100 tisíc korun a kromě peněz do začátku také služby, které mu start podnikání významně usnadní. Všichni účastníci seminářů se také mohou s přítomnými odborníky poradit o financích, IT nebo marketingu. Účast na semináři je zcela zdarma pro všechny zájemce o podnikání; stačí se přihlásit na webu www.rozjezdy.cz.

Do osmého ročníku T-Mobile Rozjezdů se přihlásilo o 40 začínajících podnikatelů více než v roce předchozím. „Již tradičně má nejvíce zástupců hlavní město, kde bude soutěžit 123 projektů. 70 projektů přihlásili začínající podnikatelé v Jihomoravském kraji a 47 v kraji Moravskoslezském,“ vypočítává Eva Karasová, CSR manažerka společnosti T-Mobile. „Tento ročník je opět rekordní. Úspěch přičítáme nejen zavedenému projektu, ale i tomu, že se daří ekonomice a vloni v ČR přibylo hodně podnikatelů. Živnostenský list si nově pořídilo více než 44 tisíc lidí, nejvíce z Prahy a středních Čech,“ sdělila Karasová.

Přihlášky do soutěže pode regionů kopírují vývoj v počtu živnostenských listů v posledním roce. Nejaktivnější jsou střední Čechy a Praha, nejméně podnikatelů přibylo v Karlovarském a ve Zlínském kraji, a to i s ohledem na počet obyvatel. V celé republice má nyní registraci k podnikání 18 procent lidí, v Plzeňském kraji je to 17,9 %, tedy zhruba průměr republiky.

Díky T-Mobile Rozjezdům se v minulosti na vlastní nohy postavili úspěšní západočeští podnikatelé jako například Zuzana Sladká (chov pijavice lékařské, Stříbro), Petra Lorencová (spodní prádlo Lorii, Břasy) nebo Jindřiška Jandečková (sýrárna Jarov, Nepomuk).

T-Mobile Rozjezdy
T-Mobile Rozjezdy jsou dlouhodobým programem na podporu začínajících podnikatelů. Nabízejí bezplatné regionální semináře v oblastech týkajících se začátku podnikání, druhou částí projektu je soutěž o nejlepší realizaci podnikatelského nápadu. Od ledna do března se mohou ti, kteří ještě vůbec nepodnikají, nebo se soutěžním nápadem nepodnikají déle než rok, přihlásit do soutěže na www.rozjezdy.cz. V každém kraji mohou vyhrát tři vítězové, kteří získají finanční odměnu, podporu expertů na různé aspekty podnikání, balíčky služeb a věcné ceny, které pomohou s rozjezdem podnikání. O celostátním vítězi rozhoduje porota. Kromě toho může veřejnost rozhodnout o vítězi Ceny veřejnosti prostřednictvím on-line hlasování. Bezplatné regionální semináře otevřené široké veřejnosti se konají v dubnu a květnu.

 • V osmém ročníku podnikatelské soutěže T-Mobile Rozjezdy je celkem 483 projektů
    • Západočeši přihlásili například výrobu dřevěných brýlí nebo vah pro včelaře
    • Seminář pro začínající podnikatele a vyhlášení regionálních vítězů proběhne v Plzni 17. dubna



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 16.04.2018 17:01



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka