Ve Waldmünchenu podepsali hasiči dohodu o česko-německé spolupráci

V bavorském Waldmünchenu byla podepsána Dohoda o poskytnutí pomoci a o spolupráci v rámci protipožární ochrany, která je dalším krokem ke zvýšení bezpečnosti obyvatel na obou stranách hranice.

Jarní servisní akce AUTO CB

Slavnostního podpisu se zúčastnil hejtman Josef Bernard a zemský rada okresu Cham a předseda krajského zemského sněmu Horní Falce Franz Löffler.

„V oblasti spolupráce s Bavory se dostáváme do jiné dimenze, překonali jsme legislativní, administrativní a ekonomické překážky. Obyvatelé v blízkosti hranic s Bavorskem se mohou cítit o poznání bezpečněji. Při mimořádných událostech, nehodách a požárech budou v součinnosti zasahovat hasiči z obou stran hranice,“ uvedl hejtman Josef Bernard.
Dokument byl připravován několik let. Je zaměřen především na případy, kdy požár nelze zdolat nasazením vlastních sil a prostředků a jiné síly a prostředky nejsou včas k dispozici, nebo existuje reálné nebezpečí rozšíření požáru na území sousedního státu. Dále se jedná o případy, kdy žádající strana nutně potřebuje ke zdolávání požárů nebo k technické pomoci speciální techniku, kterou nemá k dispozici.

„Velmi mě těší, že se čeští a němečtí hasiči jednoznačně shodli na spolupráci. Mým přáním je abychom i přes společnou dohodu měli co nejméně výjezdů k vážným případům. Pokud už k nim dojde, ta aby vše proběhlo na vysoké profesionální úrovni,“ řekl ve svém projevu Franz Löffler, zemský rada okresu Cham a předseda krajského zemského sněmu Horní Falce

Dohodu o poskytnutí pomoci a o spolupráci v rámci protipožární ochrany mezi Plzeňským krajem, Hasičským záchranným sborem Plzeňského kraje a městy Waldmünchen, Furth im Wald a Markt Eschlkam, Neukirchen b. Hl. Blut a Lam, dále obcemi Tiefenbach, Treffelstein, Gleißenberg, Arnschwang, Arrach a Lohberg a okresem Cham schválila koncem ledna Rada Plzeňského kraje a poté i zastupitelstvo.

Slavnostní podpisu se zúčastnili také ředitel Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje František Pavlas, starosta města Cham Markus Ackermann, vrchní požární rada okresu Cham Michael Stahl a další hosté.

foto: hzs pk


Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 17.05.2017 06:05



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka