Veletrh cestovního ruchu ITEP je od čtvrtka do soboty ve znamení rodin s dětmi

Dvanáctý ročník veletrhu cestovního ruchu ITEP letos nabídne novinku v podobě unikátních interaktivních expozic, které cíleně zaměřují pozornost na zábavu a poznání a korespondují tak s letošním tématem ITEPu – rodiny s dětmi. Veletrh se uskuteční od 15. do 17. září v prostorách obou sportovních hal TJ Lokomotiva v Úslavské ulici č. 75 v Plzni na Slovanech.

Jarní servisní akce AUTO CB

Návštěvníci mohou přijít ve všední den od 10:00 do 18:00 hodin a v sobotu od 10:00 do 17:00 hodin. Veletrhu se zúčastní rekordní počet domácích i zahraničních vystavovatelů.


Již 12. ročník s sebou přináší hned několik novinek, které souvisí s rostoucím zájmem návštěvníků i vystavovatelů. „Každým rokem se zvyšuje jak počet návštěvníků  tak vystavovatelů a prostor stávající haly lokomotivy není nafukovací, a proto dochází tento rok k rozšíření i do druhé haly, kde bude připravena celá řada zajímavých  a jedinečných expozic, které budou lákat především rodiny s dětmi na sport, vědu, poznání, zábavu a dobrodružství,“ vysvětluje náměstek hejtmana pro oblast školství, sportu a cestovního ruchu Jiří Struček.


Zahraniční hosté a vystavovatelé

Díky prezentaci a navázání kontaktů Plzeňského kraje v severní Itálii, které započalo před několika lety a vyvrcholilo letos na jaře, se letošního ročníku ITEPu zúčastní i řada  italských partnerů. Prezentace turistických krás a zajímavostí Provincie Udine a kraje Furlansko Julské Benátsko, proběhne za přítomnosti viceprezidenta Provincie Udine a honorárního konzula ČR v Udine. „Z Itálie se dále představí již tradiční účastník Etnografické muzeum San Michele, které dorazí i s hudební kapelou, město Aldeno a lahodná vína přiveze vinařství Cembra. Další vystavovatelé přijedou na ITEP například z Polska, Chorvatska, Německa, Rakouska nebo Slovenska,“ doplňuje náměstek.


Policie Modrava, Křeslo pro hosta a významní hosté

Po celý veletrh budou probíhat besedy a autogramiády s celou řadou významných osobností napříč profesemi. Těšit se můžete na herce z úspěšného seriálu Policie Modrava, jehož druhá řada se v minulých měsících ve spolupráci s Plzeňským krajem natáčela. V souvislosti se seriálem budou představeny čtyři nová tematická videa představující jedinečná místa z natáčení. Kromě protagonistů Policie Modrava  se v Křesle pro hosta vystřídá celá plejáda známých hudebníků a herců v čele

s Adamem Mišíkem. Sportovně naladění návštěvníci budou jistě potěšeni i sportovními osobnostmi kraje.


Unikátní interaktivní expozice

Rozšíření prostor do druhé výstavní haly se promítne do celkového rázu veletrhu. Nové prostory budou kompletně věnovány zábavě, vědě, sportu a hrám tak aby  si pobyt zde v maximální míře užily děti všech věkových kategorií a zaměření. Jak zachránit život si vyzkoušíte u simulátoru Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje. Koncepce expozic je zaměřena tak, že si na své přijdou i dospělí a po celé tři dny nebude o zážitky nouze. 


S planetáriem do vzdáleného vesmíru a za zvířaty se ZOO Plzeň

Jedinečnou expozicí svého druhu bude bezesporu nafukovací planetárium, které představí Hvězdárna Rokycany. Díky této moderní technologii návštěvníci podniknou cestu naší sluneční soustavou, budou moci pozorovat planety i hvězdy, proniknou  do vzdáleného vesmíru nebo se vrátí časem shlédnout velký třesk. Tato geniální expozice je bránou do vědecko-fantastického světa a nabízí nejen poznání,  ale i vzdělání a relaxaci a na několik okamžiků vás zcela odtrhne od reality pozemského světa. Od divokého světa zvířat má klíč ZOO Plzeň, která odemkne dveře a dovolí nahlédnout do těchto tajemných zákoutí plných známých a exotických druhů.


Naučnými stezkami do malebných zákoutí NP Šumava a za sportem na Špičák

Přírodní krásy české kotliny představí NP Šumava. Tento největší český národní park se vyznačuje rozmanitostí a divokostí, která bude na několik dnů přenesena i do haly Lokomotivy. Adrenalin a zážitky pocítíte na vlastní kůži prostřednictvím expozice Ski&Bike Špičák, která bude prezentovat nejen lyžařský areál, ale zároveň  i nejprogresivněji se rozvíjející bikepark v Čechách. 


Západočeské baroko – nový fenomén odstartován

Rodiny s dětmi nebudou jediným nosným tématem veletrhu. Zároveň se tematickou expozicí představí projekt Západočeské baroko, který navazuje na úspěšný festival  9 týdnů baroka, jenž proběhl v rámci projektu Plzeň – Evropské hlavní město kultury 2015. Cílem je nabídnout všem zájemcům ať z tuzemska či ze zahraničí prožít baroko všemi smysly. Takže si na své přijdou milovníci architektury, mlsné jazýčky  i obdivovatelé hudby a veselí.


Plzeň – TURISMUS představí zábavně-vědomostní hru

Stánek města Plzně letos představí novou zábavně-vědomostní hru, která zcela jistě okouzlí a zaujme všechny zvídavé děti i dospělé. Samozřejmostí bude také komplexní nabídka a veškeré informace týkající se turistických aktivit jako jsou například unikátní

bytové interiéry od světoznámého architekta Adolfa Loose nebo muzeum Patton Memorial Pilsen mapující osvobození Plzně americkou armádou za II. světové války.


Další nejen chuťové zážitky

Návštěvníci budou moci ochutnat regionální výrobky z farmářských trhů, francouzské sýry, moravská, rakouská a italská vína, česká i německá piva a tradiční bavorské klobásy. 

Regionální speciality k ochutnání, tradiční řemesla na vyzkoušení, praktické turistické informace, pozvání do nových destinací – to vše a ještě mnohem víc čeká na ITEPu.

„Žasněte pod romanticky hvězdnou oblohou v nafukovacím planetáriu, přijďte  si vyzkoušet expozici kriminalistiky Policie Modrava či obdivovat zručnost řemeslníků při výrobě regionálních produktů,“ srdečně zve náměstek Jiří Struček. Přijďte na ITEP a ochutnejte naším prostřednictvím alespoň kousek onoho dobrodružství.


Další informace a podrobný doprovodný program naleznete na turistickém webovém portálu Plzeňského kraje www.itep-plzen.cz. Na celý veletrh včetně všech doprovodných akcí je vstup zdarma.

foto: turisturaj.cz


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 14.09.2016 17:07



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka