Výstava filmových kostýmů, lodičky na Ohři - i to jsou sobotní Kyselské slavnosti

V sobotu 27. května 2017 ožije obec Kyselka tradičními Kyselskými slavnostmi. Od 13 hodin si na své přijdou všichni, kteří si chtějí užít programem nabitou sobotu.

Cílená propagace v Plzni

Až do večerních hodin se mohou těšit na bezpočet aktivit, řadu zajímavých hostů a koncerty místních kapel. Po celé odpoledne si zájemci mohou pod dohledem zkušených plavčíků zapůjčit lodičky na řece Ohři, projít si řemeslné stánky, zúčastnit se doprovodného programu pro děti nebo navštívit výstavu kostýmů ze seriálu Já, Mattoni ve zrekonstruovaném Löschnerově pavilonu.

Zahájení programu proběhne v 13:00 hod v parku, kde se postupně představí celá plejáda účinkujících. Do atmosféry let třicátých návštěvníky přenese taneční vystoupení Centra tance Harmonie, děti pobaví hudební divadlo HNEDLE VEDLE, v úžasu budou přihlížející akrobatické show Flying Boys a ještě lepší náladu rozdmýchá Michal Tučný revival nebo DJ Mike a jeho Oldies party.

Souběžně bude probíhat program v kině, který odstartuje v 13:30 hod historický film o Kyselce. Následuje přednáška znalce místní historie Dr. Stanislava Burachoviče o dějinách Kyselky. Během odpoledne se v kině vystřídají další zajímaví hosté. Ředitel Lázně Kyselka o.p.s. Miroslav Perout představí činnost této neziskové organizace, která pracuje na obnově kyselských památek, promluví také restaurátoři a další odborníci. V závěru odpoledního programu v kině seznámí starosta obce Kyselka Aleš Labík zájemce s projektem, který se blíží svému otevření a výrazně přispěje k zájmu turistů o Kyselku a okolí – Mattoniho stezkou.

Po celý den bude v Mattoni muzeu ve zrekonstruovaném Löschnerově pavilonu poloviční vstupné, což ocení především milovníci seriálu české televize Já, Mattoni. Od 20. května je totiž stálá expozice muzea doplněna výstavou kostýmů ze zmíněného seriálu. Na realizaci výstavy, která bude k vidění do konce sezony 2017, se podílela kostýmní výtvarnice seriálu Andrea Králová.

Návštěvníci v dobových kostýmech jsou vítáni!

Čtvrtý ročník Kyselských slavností pořádá Obec Kyselka ve spolupráci se společností Karlovarské minerální vody a.s. a Lázně Kyselka o.p.s.

Více informací na facebooku: Kyselské slavnosti


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka