Zelené autobusy opět vyjíždí na Šumavu

Rada Plzeňského kraje opět schválila uzavření smlouvy na zajištění autobusové dopravy tzv. Zelených autobusů se správou Národního parku Šumava pro období 27. 5. – 1. 10. 2023.

Jarní servisní akce AUTO CB

 Tento projekt byl původně řízen Správou NP Šumava a Plzeňský kraj jej spolufinancoval. Po vzájemné dohodě však kraj obsluhu území v roce 2021 převzal s tím, že Správa NP Šumava se bude podílet na financování. Obecně projekt tzv. Zelených autobusů je realizován od roku 1996.

„Model financování počítá s tím, že Správa Národního parku Šumava poskytne kraji příspěvek ve výši 350 tisíc korun k zajištění spojů veřejné linkové dopravy na trasách Špičák – Kvilda a Horská Kvilda – Bučina. Výhodou je, že u těchto autobusových linek je uplatňován tarif IDPK,“ podotkl náměstek hejtmana pro oblast dopravy Pavel Čížek s tím, že se na provozu tzv. Zelených autobusů podílejí také obce Kvilda, Horská Kvilda, Prášily, Srní, Modrava a Železná Ruda, které přispívají dotací v souhrnné výši 150 tisíc korun.

Jde o linky 430 979 Železná Ruda-Prášily-Modrava, 430 980 Horská Kvilda-Kvilda-Kvilda, Bučina a 431 974 Sušice-Kašperské Hory-Srní-Modrava-Kvilda.

„Plzeňský kraj pro zajištění dobré dopravní dostupnosti Šumavy a na podporu turistiky a cykloturistiky v této horské oblasti zajistil i přímé spoje z Plzně na Modravu a Kvildu,“ připomněl náměstek P. Čížek závěrem. Jde o spoje 440423 Plzeň-Klatovy-Modrava (max. 22 kol), 440462 Plzeň-Sušice-Kvilda (max. 22 kol).

ilustrační foto

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka