Akrobacii v teplácích a s vychlazenou dvanáctkou představí [PLAY] boyz

Pantomima, fyzické divadlo, tepláky, píšťala a humor zabalený v novocirkusové formě. Soubor [PLAY] boyz Marek Zelinka a Martin Talaga přijede 25. ledna do Divadla Alfa. Jak vnímají muži sami sebe a své tělo v jedenadvacátém století? Představení SYNovial vám to s dávkou vtipu a akrobacie prozradí.

Cílená propagace v Plzni

Inscenace výherce 7. řady StarDance Marka Zelinky a jeho kolegy Martina Talagy SYNovial je od začátku letošního roku na pražských reprízách vyprodané. A nemůže za to jen úspěch, který má za sebou tanečník herečky a blogerky Marie Doležalové. Směsice pantomimy, fyzického divadla nového cirkusu propojené s notnou dávkou humoru si brzy získalo své publikum nejen v České republice, ale i zahraničí.

„SYNovial je představení vystihující muže, jak vnímají sami sebe a svoje tělo v současnosti. Už od chlapeckého věku hraje v životě mužů zásadní roli jejich tělo. Způsob jak ho vnímají, jaký k němu mají vztah, určuje jejich fyzickou identitu,“ popisuje hlavní koncept představení Marek Zelinka. I přes dar myšlení a řeči jsou emoce a zdraví člověka vyjadřovány skrz jeho tělo a slouží jako hlavní prostředek k sebevyjádření a interakci s okolním světem,“ dodává Martin Talaga, stálý host Laterny Magiky a student magisterského stupně HAMU – obor choreografie.

„Synovia“ (synoviální tekutina) je viskózní tekutina produkovaná synoviem, jejímž hlavním účelem je snížit tření chrupavek v kloubu při jeho pohybu a zajistit jeho správnou funkci. O tom, že klouby [PLAY] boyz, tedy Markovi Zelinkovi a Martinu Talagovi, fungují víc než dobře, se můžete v Divadle Alfa přesvědčit už 25. ledna. Jak napsala divadelní kritička a teoretička Ladislava Petišková: „Uvidíte plynulé pásmo tělesného dialogu plné hravosti, legračních i bizarních tělesných spletenin, významových pohybových spojení a střídaných funkcí v souhře, včetně oddechových akcí, momentů vzájemného vyčerpání a nakonec i cynického potlačení původně harmonického vztahu.“


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 18.01.2016 06:00




0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka