Muž z Klatov prodal psa svých příbuzných

Podezřelý muž vzal večer od příbuzných psa na procházku a tvrdil, že jej někdo odcizil. Policisté podle čipu psa vypátrali a vrátili majiteli.

Jarní servisní akce AUTO CB

Na obvodní oddělení v Klatovech se dostavil 23. února letošního roku muž, který oznámil odcizení psa plemene Jack Russell Teriér.

Muž uvedl, že o psa pečuje společně se svojí babičkou v Klatovech. Předcházející den odešel z místa bydliště v odpoledních hodinách, kdy babička mu večer telefonovala s tím, že kolem jednadvacáté hodiny vzal bratranec psa venčit. Poškozený obdržel během večera zprávy na mobilní telefon od svého bratrance, že psa někdo odcizil, když jej uvázal  v ulici Masarykova a na chvilku se vzdálil.

Majitel při oznámení popsal svého psa, který měl na postroji dvě plechové známky s registrací města a na druhé uveden i svůj telefonní kontakt a číslo čipu.

Policisté z oddělení obecné kriminality, na základě operativně pátrací činnosti, zjistili informace k možného výskytu odcizeného psa.

Policisté kontaktovali muže z Klatov, který vysvětlil pořízení psa. Muž uvedl, že přibližně před týdnem, za ním přišel večer podezřelý muž a nabízel na prodej psa za 2 000 Kč s odůvodněním - majitel  o něho nepečuje. Muž zaplatil požadovanou částku, ponechal si jej a na výzvu policie psa vydal.

Podle prověrky a načtení čipu strážníky městské policie, byl pes ztotožněn a vrácen majiteli.

Policie případ šetří pro podezření ze spáchání přestupku proti majetku, který bude postoupen správnímu orgánu.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 06.03.2021 07:04



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka