Nico Santini - Čertoviny 2016

V západočeské metropoli Plzni vychází nová dětská filmová hvězdička, teprve dvanáctiletý herec, klavírista a mezinárodně úspěšný karatista, Nico Santini.

Jarní servisní akce AUTO CB

Svou prvotinu si odbyl v USA v drobnějších rolích dětských seriálů o karate a bojových sportech a pak i filmu Evil Feed. V Čechách si ho pro menší roli v půvabné pohádce s rošťáckým názvem „Čertoviny“.

Stalo se jednou, že se v pekle ulízelo, Čerti se hemžili, ale protože se k práci neuměli šikovně postavit, prostě si navzájem překáželi a klopýtali jeden přes druhého. Hotové peklo. Toho zmatku využili dva mladí vykutálení čertíci, kteří schválně ještě víc při pekelném gruntování překáželi. A pak se to stalo. Jeden zakopnul, padl na druhého a oba povalili kotel s hříšnou duší. Toho duše samozřejmě využila a rozběhla se k otevřené pekelné bráně, kterou právě staří čerti větrali pekelný smrad. A než se kdo nadál, byla fuč. A bylo zle. Nasupený Lucifer poslal samozřejmě hříšné čerty na svět a každý musel za třest přivést do pekla jednu hříšnou duši, jinak jim peklo neodpustí.

Pro Čertoviny, pojednávající o pekle, proradném, chamtivém sedlákovi a dobrém konci, jak už to tak v pohádkách bývá, si Nica vybral eminentní český režisér nejen našich nejrozkošnějších pohádek, ale také známých trilogií „Slunce, seno, …“, „Kameňák 1,2,3“ nebo třeba „Babovřesky“, skvělý Zdeněk Troška. Jeho nezapomenutelný filmový odkaz bude nepochybně provázet celé generace diváků, a tak dostat se pod taktovku oceňovaného nestora je čest i pro zasloužilé herce. O to vzácnější je pro začínající aktéry a Nicovi se takový zájem nepochybně bude hodit i do budoucna. Mladý elév pokorně plnil přání protřelého filmového režiséra a přes úporné horko, které panovalo po celodenní natáčení jednotlivých scén, na sobě nedal únavu znát. Pohádka půjde do kin v roce 2017. Částečně se natáčí v poetickém prostředí jihočeského statku, částečně v západočeských lesích a skvělý punc dodalo dílu skoro opravdové peklo v obci Čertoviny na Vysočině, nedaleko Hlinska v Čechách. Soukromý podnikatel a doslova pekelný nadšenec zde pod zemí vybudoval vlastní nefalšované peklo, ve kterém zaměstnává patnáct opravdových čertů a pro nadšené turisty zde při prohlídkách udržuje nefalšovanou pekelnou atmosféru.

Fotogalerie
Autor: Jesika Žigová Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
út 01.08.2017 13:43




0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka