Roadshow Sportmanie v okresních městech překonala návštěvnický rekord

Celý tento týden si mohly děti ve čtyřech okresních městech Plzeňského kraje na vlastní kůži vyzkoušet řadu sportů.

Cílená propagace v Plzni

Tuto možnost jim nabídla tradiční Roadshow, která Sportmanii Plzeň 2022 propagovala v pondělí v Rokycanech, v úterý v Domažlicích, ve středu v Tachově a ve čtvrtek v Klatovech. Roadshow startovala vždy v 8:30 hodin a dopoledne se zaměřovala především na žáky mateřských a základních škol. Odpolední program byl určený pro širokou veřejnost.

Pondělní zahájení v Rokycanech provázela silná bouřka a až třícentimetrové kroupy, pak se však počasí umoudřilo a bylo po celé čtyři dny téměř ideální. Roadshow překonala návštěvnický rekord z roku 2019, pořadatelé rozdali celkem přes 4000 medailí a značné množství propagačních a dárkových předmětů. „Děkuji vedení Plzeňského kraje a jednotlivých měst za součinnost, bez které by se Roadshow nemohla uskutečnit,“ zdůraznil významnou roli pořadatelských subjektů první náměstek primátora města Plzně Roman Zarzycký a dodal: „Zároveň děkuji všem učitelkám třídních celků, že na akci se svými žáky dorazily.“

V každém městě se představily místní sportovní kluby, celkem se na Roadshow prezentovaly na téměř 50 stanovištích. Exhibicí v kendamě zaujal návštěvníky František Maršálek a jednotlivé dny zakončil vždy společný výběh na zhruba 5000 metrů. „Na všech místech jsem měl tu čest spolu s vedením jednotlivých měst a za účasti stovek dětí roadshow zahajovat. Bylo to vždy velmi milé a příjemné přijetí,“ uvedl Přemysl Švarc, vedoucí Odboru sportu Magistrátu města Plzně, který Roadshow a především Sportmanii Plzeň 2022 organizuje.

Největší změnou Sportmanie Plzeň je její letošní přesun do nového prostoru – do areálu Škoda sport parku na Slovanech, kde bude zároveň slavnostně otevřeno interaktivní hřiště vybudované za finanční spoluúčasti Městského obvodu Plzeň 2 – Slovany. Jedná se o první hřiště tohoto typu v plzeňském regionu.

Sportmanie Plzeň 2022 se uskuteční ve dnech 20. až 28. srpna 2022. Jejím hlavním smyslem je, aby si děti, mládež i dospělí mohli na vlastní kůži a pod odborným dohledem trenérů a členů klubů z Plzně vyzkoušet nejrůznější druhy sportů. Každý ze tří třídenních bloků nabídne téměř 50 sportovních stanovišť, děti do 15 let budou moci opět sbírat QR kódy do speciální aplikace a následně je vyměnit za bronzové, stříbrné a zlaté medaile.

Vstup na akci je jako obvykle zdarma, otevřeno bude ve všední dny od 14 do 20 hodin, o víkendech od 10 do 20 hodin. Pouze v závěrečný den Sportmanie Plzeň, v neděli 28. srpna, skončí veškeré sportovní aktivity už v 16 hodin.

Při slavnostním zahájení v sobotu 20. srpna od 17:00 hodin se představí hvězdy free style sportu – diváci zhlédnou exhibici ve freestyle cyklistice, koloběžkách i na skateboardu, František Maršálek předvede kendamu, vystoupí akrobaté, v 18:15 hodin začne pěnová party.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
24.06.2022 18:44



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka