Vytvořte si svůj vlastní exotický ráj!

Prázdniny se pomalu blíží a s nimi i čas, kdy většina z nás cestuje za hranice naší republiky. Zkuste si například kousek Řecka, Itálie nebo Španělska vypěstovat sami přímo u vás doma.

Jarní servisní akce AUTO CB

„Péče o exotické květiny zdaleka není tak náročná, jak si mnozí lidé myslí. Někteří zákazníci se exotickým rostlinám voddělení zahrady vyhýbají obloukem jen proto, že si na jejich pěstování netroufají. To je ale úplně zbytečné,“ říká Helena Ševčíková ze společnosti Hornbach a dodává: „Ibišek je výjimkou a patří mezi rostliny, kterým se již dostalo obliby. Přitom právě ten patří mezi ty náročnější. Proto by se mnozí zákazníci klidně mohli odvážit i kdalším druhům. Výběr je opravdu pestrý.“

 Léto s chutí oliv

Olivovník je rostlinou charakteristickou pro oblast Středomoří. Jeho plody jsou velmi chutné, a jsou proto typickou součástí italské, řecké, španělské i chorvatské kuchyně – ať již různě plněné, nakládané nebo zpracované na olej. Není proto divu, že právě chuť oliv pro mnohé znás symbolizuje dovolenou. Zkuste si je na záhonku nebo na terase vypěstovat a možná se návštěvě budete moci příště pochlubit, že salát, který jí tolik chutnal, jste připravili zvlastních produktů ze zahrádky.

Dipladénia do vašeho domovu dodá radost a temperament

Liánovitá Dipladénia má výrazné květy ve tvaru trychtýřů. Díky svému původu vBrazílii vám zaručí opravdový nádech exotiky. Vlétě jí svědčí slunce, zatímco vzimě byste ji měli přesunout na chladnější místo. Zda má dostatek vody, se přesvědčíte podle jejích listů – měly by být krásně lesklé a neměly by být svinuté. Divoká berevnost této rostliny prosvítí váš domoc. „Pomocí podpůrných konstrukcí můžete dát dipladénii tvar, který se vám bude líbit,“ upozorňuje na výhody popínavých vlastností rostliny Helena Ševčíková.

Čínská růže na českých balkónech

Víte, že ibišek je čínská růže? Přestože má latinsky zvaný „hibiscus“ takto daleký původ, je oblíbený i na českých balkónech. Důvodem, proč se mezi pěstiteli rozšířil navzdory vyšším nárokům na správné pěstování, je nejspíše bohatá barevná škála květů, ze které je možné vybírat. Patříte mezi ty, kdo má ibišek doma? A nevzpomínáte si náhodou na fotografii zdovolené skvětem ve vlasech?

Důstojná palma

Palmy jsou asi tím prvním, co si většina znás vybaví, když se řekne „exotická dovolená“. Jsou to královny nejen středomořské, ale i mnohem vzdálenější vegetace. Ve zmenšené podobě si je můžete pořídit ksobě domů. Výhodou navíc je, že palmy díky své robustní stavbě dobře snáší nízké i vysoké teploty.

Zdroj: www.hornbach.cz

Autor: Pavla Klejnová Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
út 16.06.2015 21:30




1 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka