Plzeňská knihovna získala nové cizojazyčné knihy

Desítky nových cizojazyčných titulů si mohou zapůjčit čtenáři v Knihovně města Plzně. V loňském roce dostali pracovníci knihovny příležitost zapojit se do projektu Cizojazyčná literatura, určeném vybraným veřejným profesionálním knihovnám.

Jarní servisní akce AUTO CB

Za finanční podpory státu vyhlásila program Cizojazyčná literatura Moravská zemská knihovna v Brně. Plzeňská knihovna tak v rámci 3. ročníku tohoto projektu využila příležitost zdarma doplnit knihovní fond o nové tituly v cizích jazycích. Nejedná se přitom o běžně dostupné knihy, ale o dovoz ze zahraničí. Plzeňská knihovna si vybrala ze seznamu knihy v hodnotě 30 397 korun a obdržela je ve dvou zásilkách během ledna a února 2017.

Počtení v šesti jazycích

Nabídka programu obsahovala tituly v několika jazycích. Kromě obvyklé němčiny a angličtiny objednala knihovna i knihy ve francouzštině, italštině, španělštině a ruštině. Celkem přibylo přes 50 titulů (132 kusů) cizojazyčných novinek. V získaných dokumentech je zahrnuta klasická cizojazyčná beletrie a romány pro ženy (Robert Louis Stevenson, Jane Austen), současná detektivní tvorba (Gillian Flynn, Jo Nesbo, Lars Kepler), náročnější literatura (Umberto Eco, Michel Houellebecq). Užijí si i nejmladší čtenáři. Pro ně jsou v nabídce např. díla klasiků dětské literatury (Carlo Collodi, Antoine de Saint-Exupéry, Nikolaj Nosov). Vzhledem k zvýšenému zájmu se v seznamu objevila i zjednodušená četba pro začátečníky, která patří mezi nejžádanější.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka