Prosincová Beseda chystá Tady Vary i divadlo

V Kině Beseda startuje už 30. listopadu přehlídka Tady Vary 21, která nabídne to nejlepší z letošního MFF KV i dvě mimořádná uvedení. Přinášíme další program plzeňské kulturní scény.

Jarní servisní akce AUTO CB

HUDBA

1.12. 2021 20:00 Po siréně swing! Pilsner Jazz Band & MelodyBoys

Poslední 68. „swingová siréna“ tohoto roku uvede Pilsner Jazz Band ajeho hosta. Tentokrát přijedouti nejlepší muzikanti, kteří se na české swingové scénědlouhodobě uplatňují: Melody Boys.Tato „malá parta“ od Melody Makers těší svouprecizní interpretací hot jazzu dvacátých a raných třicátých let jak posluchače, tak nadšené tanečníky swingu.

7.12. 2021 19:30 COP
Legendární bluegrassová skupina v čele s Míšou Leichtem vyhrála ceny Porta i cenu Anděl, vydala 10 alb a díky své popularitě je pravidelným hostem všech významných hudebních přehlídek u nás. V loňském roce oslavil COP 40 let na scéně.

13.12. 202119:00 Kamil Střihavka & Leaders: Vánoční akustický koncert

Česká rocková legenda a majitel nezaměnitelného hlasu Kamil Střihavkanadělí fanouškům vánoční dárek v podobě komorního akustického koncertu. Uslyšíte jeho zásadní hity laděné do vánočního hávu.

20.12. 2021 19:00 Monika Absolonová: Tour Až do nebes 2020

Exkluzivní adventní koncert Moniky Absolonové plný svátečních melodií ze zlaté desky Až do nebes.V rámci večera zazní důvěrně známé a oblíbené vánoční písně.

22.12. 2021 19:00 Petr Špaček & band: Vánoční koncert
Po velkém úspěchu ve vyprodaném Rudolfinu nyní míří Petr Špaček se svým bandem na Vánoční turné. Přijďte zažít jedinečnou vánoční atmosféru na koncerty, kde zazní jak vánoční, tak i populární, swingové, či rockové písně v originálním podání violoncella, klavíru, kontrabasu, saxofonu a bicích.

DIVADLO

6.12. 2021 19:00 Miluju tě, ale… (na snímku)

Scénky a hudební čísla propojuje jediné téma: vztah muže a ženy. Od prvních žhavých schůzek a příprav na ně, přes budování vztahu, svatbu, manželství, problémy s tchyní a tchánem, problémy s dětmi, únavu ze stereotypu, až po vztahy v pozdním věku. Některou ze situací na jevišti už jste jistojistě zažili a právě v tom tkví obrovský divácký úspěch této hudební komedie.

9.12. 202119:30 Caveman

Oneman show, která vtipně pojednává o tom, co dělá muže mužem a ženu ženou, o rozdílech mezi námi, o lásce, partnerství a vtipně utajených kvalitách obou pohlaví.

CESTOVÁNÍ S BESEDOU

14.12. 202119:00 Vietnam ze severu na jih

Přednáší: Magda Radostová

Poznejte zemi, o které jste možná slyšeli, ale také mnohé nevěděli. Přijďte a dozvíte se, kdo jsou Hmongové, kde najdete Sapu, Ninh Binh nebo Halong Bay. Zážitkem jsou i nedělní trhy s různými etniky – Květinový Hmongové, Černí Hmongové nebo Červení Dzaové. V historických městech Hue a Hoi An nás čeká císařská pevnost, zakázané purpurové město, hrobky a pagody. Těšte se na chutné národní speciality a poznejte to, co zatím zůstává mnohým turistům skryto!

AKCE PRO DĚTI

5.12. 2021 14:30 / 16:00 O rozpustilých čertech (Divadlo Múza)

Malí čertíci tvrdí, že chtějí být andělé. Táta s mámou jsou z nich nešťastní. Musí zasáhnout čertí babička, která jim dokáže, že každý má být to, co je, i čert – vždyť kde byse hříšníci napravovali?
Vhodné pro děti od 3 let

12.12. 202114:30 / 16:00 Medvědí Vánoce (Divadlo Múza)

Bráškové medvídci najdou odhozeného plyšáčka. Vezmou ho k sobě domů a rozhodnou se mu udělat Vánoce – protože jsou však popletové, vzniká spousta veselých příhod.
Vhodné pro děti od 3 let

19.12. 202114:30 / 16:00 Vánoční hvězdička (Nána divadélko)

I zvířátkům v lese se mohou splnit ta nejtajnější přání. A nejen o Vánocích. Stačí si umět přát. A to nás všechny naučí kouzelná Hvězdička.
Vhodné pro děti od 3 let

KINO BESEDA

1.12. 2022 17:00 Kupé č. 6
v rámci přehlídky Tady Vary 21

Finskástudentka a nerudný, alkoholu holdující ruský horník sesetkávají ve vlakovém kupé na cestě do Murmansku. Juho Kuosmanenve své nevšední romantické komedii s hlubokým porozuměnímvypráví o přirozené potřebě blízkosti. Nadšeně přijatýsnímek získal na letošním festivalu v Cannes Grand Prix.

1.12. 2021 20:00 Bod varu
v rámci přehlídky Tady Vary 21

Šéfkuchaři Andymu směna v jeho restauraci ani nezačala, a už nestíhá. Je poslední pátek před Vánoci, a tak si chce fajnové jídlo dopřát snad každý. Hosteska přijala příliš mnoho rezervací, nespokojený kontrolor šmejdí v kuchyni a do toho všeho má dorazit i Andyho mentor, kuchařská ikona, přicházející bez varování, zato s partnerkou, uznávanou food-kritičkou. Hůř snad být nemůže. 

2.12. 2021 17:00 Muž z Acapulca
v rámci přehlídky Tady Vary 21

Podaří se neohroženému Bobu Saint-Clareovi vysvobodit půvabnou Ariannu ze spárů chlípného zloducha Karpofa, i když mu jeho duchovní otec hází klacky pod nohy? Kultovní komedií Muž z Acapulca připomenou Tady Vary nedávno zesnulého herce Jean-Paula Belmonda v legendární dvojroli nepřemožitelného agenta a autora brakových románů.

2.12. 2021 20:00 Nejhorší člověk na světě
v rámci přehlídky Tady Vary 21

Brzy třicetiletá Julie stále hledá své místo ve světě a experimentuje, zatímco její starší přítel Aksel by se rád usadil a začal novou životní etapu. Věci se zkomplikují, když zvídavá Julie pronikne na večírek, na kterém potká mladého a okouzlujícího Eivinda… Film na pomezí dramatu a komedie vypráví vtipně, pravdivě a s citem o vztazích a životě v době, kdy můžeme mít téměř nekonečné možnosti, a přesto si připadat jako nejhorší člověk na světě.

6.12. 2021 19:30 Francouzská depeše Liberty, Kansas Evening Sun

Milostný dopis novinářům odehrávající se v detašované redakci amerických novin ve fiktivním francouzském městě 20. století, který oživuje sérii reportáží publikovaných v časopise „Francouzská depeše“.

8.12. 2021 19:30 Jednotka intenzivního života

Lékaři Ondřej a Kateřina se při své práci často dotýkají nedotknutelného. Průkopníci české nemocniční paliativní péče otevírají v celovečerním dokumentu témata, která z našich životů v podstatě zmizela. V prostředí robotické medicíny a zbožštělých bílých plášťů, orientujících se na nemoc jako takovou, se do středu jejich pozornosti vrací člověk. V intimních rozhovorech lékaři se svými pacienty hledají odpovědi na otázku, na niž se v nemocnicích, kde život končí pro 60-70 % české společnosti, bohužel zapomíná: “Jak žít dobrý život s nemocí?”

Po projekci proběhne debata s režisérkou.

9.12. 2021 19:30 Klan Gucci

Klan Gucci je inspirován šokujícím skutečným příběhem impériaitalského módního domu. Tři desetiletí rodinné historie, v níž nechybí láska, zrada, dekadence, pomsta ani vražda, skládají dohromady mozaiku toho, co všechno s sebou nese slavná značka Gucci.

Lady Gaga, Adam Driver, Jared Leto, Jeremy Irons, Al Pacino a Salma Hayek pod režisérskou taktovkou Ridleyho Scotta.

13.12. 2021 19:30 Král Richard: Zrození šampionek

Příběh Richarda Williamse (Will Smith), trenéra a otce světově proslulých tenistek Venus a Sereny, který má geniální plán jak dostat své dcery z ulic Comptonu v Kalifornii na světovou tenisovou scénu. Hluboce dojemný příběh ukazuje sílu rodiny,vytrvalost a neochvějnou víru jako prostředek k dosažení nemožného a ovlivnění nejen tenisového světa.

15.12. 2021 19:30 Zátopek

Výpravný film režiséra Davida Ondříčka, věnovaný nejen sportovnímu,ale i životnímu příběhu jednoho z největších světových atletů všech dob, čtyřnásobného olympijského vítěze, Emila Zátopka. Příběh o vítězstvích v lásce i ve sportu, k nimž je třeba především velké srdce.

16.12. 2021 19:30 West Side Story

Adaptace legendárního stejnojmenného muzikálu West Side Story vypráví příběh zakázané lásky a rivality mezi dvěma pouličními gangy.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka