Baseball v Plzni sklízí úspěchy, bude mít ale šanci další existence?

Baseballový klub je v Plzni teprve dva roky. I přesto již druhá sezóna plzeňských dětí přinesla velké úspěchy. Klub pracuje pouze s dětmi do 11 let, protože větší hráči již potřebují větší originální hřiště na baseball, které ale bohužel Plzeň nemá.

Cílená propagace v Plzni

To je nyní největší úkol pro klub a spolek PRO Baseball. „Neradi bychom zde vychovali kvalitní sportovce během prvních čtyř let a posléze řekli dětem je konec, běžte si hrát zpět k počítačům“ stěžuje si Jiří Šiman, předseda spolku PRO Baseball.

 „Pracujeme s dětmi od 4 let věku a letos v týmech U7, U8, U9, U10, U11 máme přes šedesát nadšených sportovců. Co jim ale již za rok máme říci? Pracujeme nejen v rámci klubu ale i s dalšími deseti školami v městě Plzeň a baseballový sport již hraje přes 500 dětí v Plzni. Bez hřiště jsme ale již nyní odsouzeni k zániku,“ říká Jiří Šiman.

Přitom právě on se umístil v prestižní anketě „Díky trenére“ letos mezi top 10 trenéry mládeže ČR ze skoro 2 tisíc trenérů všech sportů. Město Plzeň mělo jako jediné z ČR dva trenéry v Top 10. Zdá se tedy, že baseball má v Plzni ideální podmínky se prosadit. Bez zázemí to ale nejde. „Mám osobní cíl dostat Plzeň do nejvyšší mužské extraligy, kam bezesporu patří. V současné době jsem ale spíše skeptický podle dosavadní (spolupráce) s městem a již unaven z dojíždění a převozů veškerého materiálu stále sebou“ dodává Šiman. Hráči jsou ale v Plzni jistě šikovní, o čem svědčí dosažené výsledky již v druhé sezóně působení.

Tým U7 (do sedmi let) Zvítězil v Regionu Jihozápad (sloučený Jihočeský a Plzeňský kraj) před Hlubokou nad Vltavou, Domažlicemi, Klatovy a softballisty z Ledenic, Trhových Svinů a Slavie Plzeň. Odehrál navíc Interligu, což je open soutěž celých Čech centralizovaná do Prahy, kde skončil na 4. místě za  Tempem Praha, Bleskem Jabloncem a Kotlářkou Praha,  ale před dalšími 4 týmy soupeřů.

Tým U8 hrál z dlouhodobých soutěží Interligu Čech kde skončil na 3.místě z 12 týmů a v Poháru Čech ČBA (České Baseballové Asociace) na 3. příčce.

Tým U9 skončil v Regionu Jihozápad druhý za Domažlicemi, ale před softballisty z Merklína a Slavie Plzeň. Navíc hrál opět Interligu Čech v Praze kde skončil na 5. místě ze 14 týmů.

Tým U10 se dokázal probojovat poprvé na Supercup, což je mezinárodní turnaj 24 týmů z Evropy, největší turnaj vůbec, kde skončil na 19.místě. Také si zahrál Olympijský turnaj ČBA na Lipně při příležitosti LOH v Riu, kde skončil 4. v poháru U10 ČBA skončil na 8.místě z 20 týmů ČR.

Tým U11 zvítězil v Regionu Jihozápad před Hlubokou nad Vltavou, Spáleným Poříčím, Domažlicemi a softballisty Slávie Plzeň.

"Vzhledem k tomu v jakých podmínkách děti dosud trénují a jak málo často oproti ostatním týmům ČR, se dají považovat umístění týmů Plzně za zázračné. Jaké by byly asi výkony kdybychom měli i hřištěm" ptá se Šiman. 

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 01.02.2017 12:00



4 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka