Další citelná ztráta: Viktorka doma prohrála s Mladou Boleslaví

V sobotu přivítala Viktoria Plzeň v rámci 22. kola HET ligy Mladou Boleslav. Tým z města automobilů zažívá svou nejnepovedenější sezonu od svého postupu do nejvyšší soutěže.

Jarní servisní akce AUTO CB

Pod novým trenérem Weberem ovšem prohráli Mladoboleslavští jen jedno soutěžní utkání ze tří.

Na začátku utkání si každý z celků připsal po šanci. Ve třetí minutě zneškodnil Matúš Kozáčik Marešův přímý volný kop, o šest minut později hlavičkoval blízko boleslavské brány po Kovaříkově rohovém kopu Řezník. Jeho pokus ale mířil nad břevno. Ve třiadvacáté minutě utrpěli bolestivý souboj Radim Řezník a hostující Adam Jánoš. Oba se po chvilce ošetřování vrátili na hřiště. Na začátku 27. minuty se s míčem u nohy otočil na hranici pokutového území Michael Krmenečík. Přízemní ránu ale brankář Poláček nadvakrát zneškodnil. Po čtyřiatřiceti minutách hry střílel z pravé strany Jan Kopic, jeho pokus byl zblokován. Šest minut před koncem první půle utekl plzeňské obraně Mareš a střelou podél Kozáčika na zadní tyč otevřel skóre – 0:1. Pár okamžiků nato odkulhal s bolestivou grimasou ve tváři ze hřiště Michael Krmenčík. Jeho místo na trávníku zaujal Marek Bakoš. O poločase platilo nepříznivé skóre pro Viktorii.

Do druhého poločasu už nezasáhl Daniel Kolář, kterého vystřídal druhý z útočníků Tomáš Chorý. Plzeňané měli pro zbytek zápasu jasný úkol – umazat jednogólové manko a strhnout vítězství na svou stranu. Jako první se pokusil ohrozit Poláčkovo čisté konto střelou ze střední vzdálenosti Patrik Hrošovský, míč minul tyč o několik decimetrů. V 58. minutě utrpěly boleslavské řady citelnou ztrátu, když byl po druhé žluté kartě vyloučen Nikolaj Komličenko. Viktoriáni se v následujících minutách vrhli na dobývání soupeřovy branky, ale žádnou výraznou šanci si nevypracovali. Zabrat dostával především Roman Hubník, který absolvoval několik tvrdých střetů, po kterých na nakopaný kotník našlapoval s velkou opatrností. V 75. minutě ho proto nahradil na hřišti Martin Zeman. O čtyři minuty později podnikli hosté rychlý protiútok do otevřené plzeňské obrany. Po trase Ladra – Jánoš se míč dostal až k Hubínkovi, který si tváří v tvář Kozáčikovi věděl rady – 0:2. V 89. minutě utkání vykřesal jiskřičku naděje Marek Bakoš, který hlavou přeloboval gólmana Poláčka – 1:2. V úplném závěru nastavení byli Plzeňané blízko vyrovnání, míč se v chumlu hráčů pohyboval v těsné blízkosti brankové čáry, píšťalka sudího ale zůstala němá. Zápas s Mladou Boleslaví Viktoria Plzeň prohrála 1:2.

22. kolo, sobota 31. 3. 2018, 20:15, Doosan Arena

Plzeň: Kozáčik – Řezník, Hubník (C) (74. Zeman), Hájek, Limberský – Hořava, Hrošovský – Kopic, Kolář (46. Chorý), Kovařík – Krmenčík (42. Bakoš).

Mladá Boleslav: Polaček – Pauschek, Šušnjar, Chaluš, Křapka – Jánoš (C), Matějovský (66. Hubínek) – Konaté (86. Magera), Přikryl (74. Ladra), Mareš – Komličenko.

Branky: 89. Bakoš – 40. Mareš, 79. Hubínek, ŽK: Chorý – Šušnjar, Přikryl, Komličenko, Polaček, ČK: 58. Komličenko, Rozhodčí: Zelinka – Kotík, Pochylý.
Diváci: 8722.

(fcv)

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka