Francouzský fotograf sledoval denní rutiny Plzeňanů. Výstavu uvidíte v DEPO2015

Francouzský fotograf a novinář Guillaume Chauvin na podzim roku 2015 dokumentoval každodenní život sedmnácti vybraných obyvatel Plzně.

Cílená propagace v Plzni

Do jeho hledáčku se dostali například farmář, novinář, bednář plzeňského pivovaru, asistent poslance, kuchař, žák střední školy, matka na mateřské či plzeňský „kolega“ fotograf Radovan Kodera.

„Nápad se zrodil u Guillauma, který přijel do Plzně na dvouměsíční uměleckou rezidenci. Přemýšlel o tom, jaký je život v Česku a co asi celý den dělají místní lidé různých profesí. Rozhodli jsme se vypsat otevřenou výzvu, do které se přihlásily téměř tři desítky dobrovolníků různých profesí, zájmů i věku.  Spojovala je ochota vpustit autora do svého soukromí, sdílet s ním svůj den a příběh.  Za to bych chtěla všem účastníkům moc poděkovat. S každým z nich Guillaume strávil jeden den, během něhož dokumentoval jejich každodenní aktivity v soukromí i na pracovišti. Z několika stovek fotografií pak vybral ty nejlepší pro závěrečnou výstavu a fotoknihu,“ vysvětluje Tereza Svášková, koordinátorka uměleckých rezidencí za Plzeň 2015.

Guillaume Chauvin (*1987) si již na začátku své umělecké kariéry našel specifický styl vyjadřování. Na svých citlivých a přitom autentických snímcích kombinuje dokumentární přístup s nádechem surrealismu. Vše navíc koření inteligentním humorem, který poodhaluje příběh fotografovaných osob.  

Výstupem z jeho dokumentárního projektu nazvaného „A B C Z: TU VAS TCHEQUIE? ČESKOSBĚRNÝ PŘÍBĚH“ je knižní publikace, obsahující větší výběr fotografií a krátké osobité komentáře autora ke každému účastníkovi (v prodeji na recepci depa za 250 korun), a výstava černobílých velkoformátových fotografií. Ta bude k vidění až do konce ledna v prostoru Kovárny v kreativní zóně DEPO2015. Vstup na výstavu je každý den od 11 do 19 hodin zdarma.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka