Koalici už vytvořili i ve Starém Plzenci

Na základě výsledků voleb do Zastupitelstva města Starý Plzenec, konaných 23. a 24. září 2022, proběhlo mnoho setkání kandidujících subjektů. Vzhledem k volebnímu výsledku probíhala jednání „každý s každým“.

Cílená propagace v Plzni

Výsledkem třítýdenních jednání je vznik koalice, složené ze zastupitelů Pro Plzenec, Spolu a části Nestraníků (6+2+1). „Dle společné dohody připadnou pozice starosty a uvolněného místostarosty zastupitelům PRO Plzenec, neuvolněného místostarostu bude vykonávat zástupce SPOLU a další dvě křesla radních připadla zastupitelům PRO Plzenec a  panu Vrobelovi z uskupení Nestraníci, “ vysvětluje lídr PRO Plzenec a kandidát na starostu města Ing. Jan Eret.

Vedení kontrolního výboru bude nabídnuto kandidujícím zastupitelům STAN a Nezávislí, včetně dalších křesel v komisích i výborech. Personální obsazení jednotlivých postů v Radě města Starý Plzenec a složení kontrolního a finančního výboru bude zvoleno na ustavujícím zasedání Zastupitelstva města, jehož plánovaný termín je 24. října 2022.  „Oceňujeme součinnost a vstřícnost všech účastníků náročného vyjednávání a věříme, že chuť ke vzájemné spolupráci a nastavení korektních vztahů se přenese i do celého čtyřletého volebního období. Děkujeme paní starostce Vlastě Dolákové a jejím kolegům v radě za odvedenou práci pro naše město a jsme přesvědčeni, že společná komunikace, dobré vztahy a předávání zkušeností napomohou dalšímu rozvoji Starého Plzenec a Sedlce,“ uzavírá  vyjádření Ing. Jan Eret.  Zvolení zastupitelé PRO Plzenec, SPOLU a 1 člen Nestraníci se shodli, že zásadním tématem  budoucí spolupráce je  nejen  programový soulad, ale i shoda  na  potřebnosti  změn a zároveň zdůraznili požadavky na kontinuitu a návaznost na minulá období.

foto: miaow miaow, wikipedie

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka