Nový policejní ředitel převzal defibrilátory pro speciální pořádkovou jednotku

V rámci setkání u příležitosti nástupu nového ředitele Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje Petra Macháčka předal hejtman Rudolf Špoták krajskému ředitelství 3 ks defibrilátorů pro speciální pořádkovou jednotku.

Jarní servisní akce AUTO CB

Plzeňský kraj policii podporuje pravidelně, v letošním roce přispěl  takto dotací 5 mil. Kč na vybavení příslušníků policie.

„Otázka bezpečnosti je neodmyslitelnou součástí debat zejména v čase, kdy čelíme krizi spojené s konfliktem na Ukrajině. O to více jsem rád, že se může kraj podílet na zlepšení vybavení policistů nejen pro jejich bezpečnost, ale také proto, aby mohli v případě nutnosti zasáhnout a zachraňovat životy. Proto jsme s nákupem defibrilátorů neváhali. Stejně jako před několika týdny jsme finančně zajistili nákup neprůstřelných vest, které mohou zachraňovat životy těch, kteří se starají o bezpečí nás všech,“ říká hejtman Rudolf Špoták.

Nákup tří kusů defibrilátorů v ceně 118 000 Kč zajistil Plzeňský kraj s ohledem na působení speciální pořádkové jednotky krajských policistů, která od 1. 1. letošního roku v počtu stovky policistů zajišťuje nonstop akceschopnost mužů zákona. „Akceschopnost 24 hodin denně je výhodou nové pořádkové jednotky. Umožňuje nepřetržité a flexibilní nasazení policistů na zvláštních událostech jakými jsou pátrací akce po pohřešovaných nebo hledaných osobách, zajištění bezpečnostní situace při shromáždění osob na různých kulturních či sportovních akcích. Mimo to budou tito policisté posilovat běžný výkon služby tam, kde bude třeba,“ doplňuje Rudolf Špoták.

Defibrilátory převzal nový ředitel Petr Macháček, který od 16. 7. 2023 bude působit na Krajském ředitelství policie Plzeňského kraje namísto dosavadního ředitele Jaroslava Vilda. „Děkuji za tu myšlenku, za to, že policisté budou moci tyto defibrilátory využít, a věřím, že navážeme společně na již funkční spolupráci Plzeňského kraje a krajského ředitelství policie,“ uvedl nový ředitel krajské policie Petr Macháček.

Setkání hejtmana s oběma krajskými řediteli policistů proběhlo na krajském úřadě za přítomnosti policejního prezidenta Martina Vondráška. Po předání vybavení policistům byla předmětem debaty především bezpečnost na území Plzeňského kraje, aktuální situace spojená s ukrajinskými uprchlíky, ale hovořilo se také na téma dopravy a pokračování spolupráce obou stran. 

Celková částka za nákup vybavení jako jsou defibrilátory, neprůstřelné vesty a další dosáhla 280 000 Kč. K tomuto přispěl kraj policii na vybavení mužů zákona dotací dalšími pěti miliony korun jen pro letošní rok. 

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka