Plzeň hlásí: Podpoříme mladé individuální sportovce

Dotační program na podporu mladých individuálních sportovců – reprezentantů České republiky ve věku od 10 do 23 let – schválila na svém zasedání Rada města Plzně.

Jarní servisní akce AUTO CB

Pro ty, kdo v období od 1. dubna 2023 do 31. března 2024 dosáhli významných úspěchů na mezinárodních sportovních kláních nebo v nejvyšších národních soutěží, vyčlenilo město Plzeň 1,5 milionu korun.

„Je to náš nový dotační program, který je v souladu s dlouhodobou Koncepcí sportu města Plzně na léta 2021 až 2030. Smyslem je podpořit mladé sportovce i jejich rodiny a přispět jim finančně například na účast na významných závodech, ať již republikových nebo mezinárodních. Je to jeden z kroků k tomu, aby u sportu vydrželi až do dospělého věku. O finanční podporu mohou žádat mladí sportovci v daném věkovém rozmezí, kteří mají bydliště na území města Plzně nebo jsou členy klubu, jenž má na území našeho města své sídlo,“ informoval radní města Plzně pro oblast sportu, tělovýchovy a mládeže Tomáš Morávek.

Minimální výše dotace je 10 tisíc korun, maximální 50 tisíc korun. Žádat bude možné od 10. do 29. dubna 2024 prostřednictvím aplikace dotace.plzen.eu. Žadatelem nemůže být osoba, která je členem některé ze sportovních akademií podporovaných městem Plzní. V každém individuálním sportovním odvětví bude oceněno maximálně 10 nejlepších žadatelů. V programu je alokováno celkem 1,5 milionu korun.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka