Plzeň má zástupce ve finále soutěže Svačina roku. Přinášíme recepty

Barbora Kovaříková, studentka Akademie hotelnictví a cestovního ruchu s.r.o. Plzeň, a Daniel Němec, student Hotelové školy, Plzeň, U Borského parku 3, postoupili do finále 3. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare.

Jarní servisní akce AUTO CB

Celkem 15 finalistů vybrala porota pod dohledem odborného garanta soutěže Mistra kuchaře Vladimíra Picky. Soutěžící se utkají ve finále 8. prosince v pražském studiu Chefparade+ o ceny v celkové hodnotě 20 000 Kč a tuňákové výrobky Rio Mare. Do odborné poroty usedne také Jiří Král, šéfkuchař a člen představenstva Asociace kuchařů a cukrářů. Živé finále bude moderovat Markéta Hrubešová. Do soutěže se letos přihlásilo 123 studentů z 35 středních škol.


Mladé kuchařky a mladí kuchaři připravovali v korespondenčním kole originální a rychlou svačinu za použití hlavní suroviny tuňáka Rio Mare. V živém finále ukáží vybraní soutěžící své kulinářské umění před odbornou porotou ve složení Mistr kuchař Vladimír Picka a šéfkuchař restaurace Auerole Jiří Král. Soutěž Svačina roku s Rio Mare bude mít letos i druhou porotu, ve které usednou zástupci pořadatele soutěže a Petra Novotná, food fotografka a food bloggerka.


Odborná porota udělí 1. místo v hodnotě 7 000 Kč, druhé místo v hodnotě 5 000 Kč a bronzovou pozici v hodnotě 3 000 Kč. Zástupci pořadatele ocení jednoho soutěžícího Zvláštní cenou Rio Mare v hodnotě 5 000 Kč. Školy dostanou produkty Rio Mare ve stejné ceně jako studenti. Ve finále mají studenti na přípravu receptu 20 minut. Hlavní surovinu tuňáka Rio Mare a doporučené suroviny obdrží zdarma, náklady na ostatní použité suroviny jim uhradí pořadatel.


Gastronomickou soutěž pořádá společnost Bolton Czechia, která v Česku a na Slovensku zastupuje oblíbenou značku tuňákových výrobků Rio Mare.


Barbora Kovaříková - Celozrnný toust s tataráčkem z avokáda a tuňákovým krémem Rio Mare Paté

Suroviny (4 porce): 80 g tuňákového krému Rio Mare Paté; 4 plátky celozrnného toustového chleba; 1 avokádo; 1 větší rajče; 1 menší červená cibule; 1 polévkové lžíce kaparů; 1 polévková lžíce čerstvého kopru; sůl a pepř na dochucení

Postup: Avokádo rozkrojíme, vyndáme z něj pecku a pomocí lžíce vydlabeme dužinu do misky. Dužinu avokáda rozmačkáme pomocí vidličky a přidáme k němu najemno nasekanou dužinu z rajčat se slupkou, najemno nasekanou červenou cibuli, posekané kapary, nasekaný čerstvý kopr a tuňákový krém Rio Mare Paté. Metličkou mícháme všechny suroviny, dokud nedostaneme hrubý krém. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s celozrnným toustovým chlebem.


Daniel Němec - Pohankové galettes plněné salátem z tuňáka Rio Mare

Suroviny (4 porce): Pohankové galletes (slané palačinky):  4 polévkové lžíce pohankové mouky; 2 dcl mléka; 1 vejce; 1 kávová lžička olivového oleje Monini; špetka soli; olej na smažení podle potřeby; Salát: 50 g1 m tuňákového krému Rio Mare Paté; 80 g tuňáka Rio Mare ve vlastní šťávě; malá hlávka salátu Little Gem (zelený); 1 středně velký oloupaný pomeranč; 8 soudkových mini rajčat; 1 zralého plodu avokáda; 4 snítky čerstvého tymiánu; malá kostka Lučiny; 1 kávová lžička olivového oleje Monini; 1 kávová lžička šťávy ze sicilských citronů LiMMi.

Postup: Obvyklým způsobem připravíme palačinkové těsto, do kterého zamícháme olivový olej. Po krátkém odpočinutí z těsta smažíme středně velké galettky. Očištěnou zeleninu a ovoce nakrájíme na kousky, salát na nudličky. Vše smícháme. Ochutíme olivovým olejem a citrónovou šťávou, solí. Lučinu vyšleháme do pěny s tuňákovým krémem Rio Mare Paté. Jednotlivé galettky potřeme pěnou a posypeme salátem. Dobře srolujeme, překrojíme napůl, dozdobíme čerstvým tymiánem a servírujeme v misce.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 29.11.2015 14:11



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka