Rekonstrukce se dočkala 16. MŠ v Korandově ulici, v sousedství vzniknou nové byty

Město Plzeň od loňského července rekonstruuje objekty v Korandově ulici č. p. 7, 9 a 11. V rámci revitalizace byla zrekonstruována a rozšířena 16. mateřská škola Plzeň, která sídlí v Korandově 11.

Jarní servisní akce AUTO CB

Školka s novou třídou pro dalších 24 dětí se slavnostně otevřela v pátek 1. září. Ve vedlejších domech pak dále vzniknou téměř čtyři desítky městských bytů. Předpokládané náklady na rekonstrukci školky i výstavbu bytů činí 110 milionů korun, do mateřské školy bylo investováno přibližně 11,5 milionu.

16. mateřská škola se dočkala kompletní rekonstrukce. Opravena byla elektroinstalace, podlahy i omítky. „Dále se rozšířilo zázemí školky o ředitelnu a kabinet, které vzniklo po probourání se do vedlejšího domu v Korandově 9. Pro první patro se vybudoval také nový jídelní výtah a školka se rozrostla o jednu třídu pro dalších 24 dětí z třetího plzeňského obvodu. Obě patra objektu jsou také vybavena videotelefony pro větší bezpečnost dětí i učitelek,“ přiblížila Světlana Budková, radní města Plzně pro oblast bytovou včetně sociálního a dostupného bydlení.

„V prostorech mateřské školy byly dále vyměněny nebo repasovány dveře a zárubně. Kuchyně dostala nové povrchy, výmalbu a vzduchotechniku,“ doplnil Pavel Šrámek, místostarosta městského obvodu Plzeň 3.

V Korandově 11 vznikne 12 bytů o dispozicích 2+kk a 2+1. „V objektu Korandova 7 vystavíme 14 bytů, z toho dva budou upravitelné pro možné bezbariérové bydlení. Celkem tam pak bude deset bytů o dispozici 3+kk a čtyři byty 2+kk. V Korandově 9 pak vznikne 13 bytů s tím, že jeden z nich bude rovněž bezbariérově upravitelný. Celkem tedy bude vybudováno 39 bytů. Dokončení plánujeme do poloviny ledna příštího roku,“ doplnila radní Světlana Budková.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka