Rezervujte si jízdenky na adventní trhy z Plzně do Mnichova

České dráhy oficiálně zahájily předprodej elektronických jízdenek a rezervací v e-shopu a v aplikaci Můj vlak také na jízdní řád 2024. K dispozici jsou tak jízdenky na celé období adventu a na cesty okolo vánočních svátků.

Cílená propagace v Plzni

Cestující již nyní mohou nakupovat a rezervovat doklady například na výlet na adventní trhy z Plzně do Mnichova (od 289 Kč)  nebo z Karlových Varů do Norimberka (od 299 Kč).  Aktuálně lze rezervovat také jízdní doklady na cesty na vánoční svátky.

Už od první poloviny října lze v předprodeji u pokladních přepážek ČD  nakupovat jízdenky pro spoje Českých drah v novém jízdním řádu 2024, který začne platit 10. prosince. Od začátku tohoto týdne je spuštěn také předprodej elektronických jízdenek v e-shopu a v aplikaci Můj vlak a rezervací na dálkové vlaky, které spravuje rezervační systém Českých drah. Doba předprodeje na většinu spojů Českých drah je až 60 dní. Až do 9. prosince bude zajištěn předprodej za aktuální ceny. 

„Jízdenky použitelné pro spoje Českých drah v jízdním řádu 2024 lze u pokladních přepážek kupovat v klasickém předprodeji 60 dní už od první poloviny října. V těchto dnech jsme spustili předprodej jízdenek a rezervací prostřednictvím e-shopu a aplikace Můj vlak. Aktuálně lze nakupovat jízdenky a rezervace na období adventu, vánočních svátků a konec roku,“ říká Jiří Ješeta, člen představenstva a náměstek generálního ředitele Českých drah pro osobní dopravu, a doplňuje: „Náš prodejní systém nabízí jízdenky do více než 8 700 vlaků, které České dráhy v jízdním řádu 2024 zavádějí, a rezervace do zhruba 500 dálkových spojů, které spravuje náš rezervační systém. Prodáváme jízdenky mezi několika stovkami tarifních bodů v Česku a v zahraničí. Náš prodejní systém tak pracuje řádově s několika miliony kombinací s různým nástupním a cílovým stanicím, přestupními vazbami a slevami“. 

Prostřednictvím pokladních přepážek Českých drah, e-shopu a aplikace Můj vlak lze zakupovat také jízdenky na tisíce zahraničních spojů a zajišťovat si rezervace do stovek dálkových vlaků spravovaných rezervačními systémy partnerských železnic. Aktuálně jsou k dispozici jízdenky a rezervace pro vlaky v Německu, Rakousku a na Slovensku. Prodej dokladů pro vybrané vlaky v přepravách s Polskem a Maďarskem budou k dispozici v průběhu listopadu. Podobně až v průběhu listopadu mohou být k dispozici jízdenky a rezervace pro některé spoje, jejichž jízda je dotčena např. výlukovou činností. Později tak budou k dispozici rezervace např. na noční spoj EN Canopus do Curychu.  

České dráhy nabízejí prostřednictvím e-shopu a aplikace Můj vlak jízdenky nejen po České republice a do sousedních zemí, ale také například do Maďarska a do dalších míst Evropy, jakou jsou např. Záhřeb, Lublaň, Řím, švýcarská města od Curychu až po Ženevu, Brusel, Amsterdam, Kodaň nebo Kyjev. Aktuálně je např. cena Včasných jízdenek včetně rezervace z Prahy do Vídně a Bratislavy od 374 Kč, do Berlína a Krakova od 349 Kč, do Hamburku a Frankfurtu nad Mohanem od 473 Kč, do Popradu-Tater od 448 Kč nebo do Kyjeva od 1716 Kč. Včasné jízdenky Evropa jsou nabízeny také z Brna, Ostravy a dalších míst České republiky.   

Navíc až do 9. prosince 2023 probíhá 60denní předprodej jízdenek a rezervací na jízdní řád 2024 za současné základní ceny, a to jak na pokladnách, tak v e-shopu a v aplikaci Můj vlak.  


Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka