Školní rok začal pro děti v mateřinkách na čistých hřištích

Začátkem nového školního roku prošly všechny herní prvky na zahradách mateřinek ve třetím městském obvodu důkladnou očistou. Čištění párou zajišťuje Trojka ve školkách už pátým rokem, zároveň se pravidelně kontroluje technický stav herních prvků.

Cílená propagace v Plzni

„Náš obvod využívá k čištění horkou vodu a páru o teplotě 90 stupňů, která odstraní z atrakcí a laviček nečistoty jako je špína, lišejník nebo grafity, ale současně herní prvky termálně vydezinfikuje. Právě dnes, 14. září prochází očistou poslední hřiště, a to v areálu 49. mateřské školy,“ uvádí 1. místostarosta MO Plzeň 3 Pavel Šrámek s tím, že zcela poprvé zkouší obvod provést čištění začátkem září. „Uvidíme, zda se více osvědčí začátek školního roku nebo se opět vrátíme k jarnímu modelu,“ doplňuje.
Čištění nyní probíhalo ve všech jedenácti mateřských školkách centrálního plzeňského obvodu a také všech pěti odloučených pracovištích.
„U všech herních prvků se také pravidelně kontroluje jejich technický stav, abychom pro děti zajistili bezpečné a čisté prostředí,“ dodává Pavel Šrámek.
Pravidelnou očistou prošla na Trojce také všechna veřejná hřiště. „Všech devadesát veřejných hřišť a pískovišť, které se nachází na území našeho obvodu bylo vyčištěno již v jarních měsících, čištění provádíme vždy jednou ročně,“ říká starosta MO Plzeň 3 David Procházka.








Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 16.09.2023 17:05



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka