Supermaňásci budou v Divadle Alfa zachraňovat Plzeň

Pozor, na Plzeň se řítí vesmírná pohroma! Kdo město zachrání?! Bude to komiksový superhrdina Kapitán Amerika a jeho přátelé nebo tým klasických českých loutek pod vedením Kašpárka?

Jarní servisní akce AUTO CB

Výsledek prozradí nová česká komedie Víta Peřiny „Supermaňásci“, kterou režíruje Tomáš Dvořák, donedávna umělecký šéf Alfy a také nositel Ceny Thálie za celoživotní mistrovství v oboru loutkové divadlo. Večerní premiéra se odehraje v pátek 26. května od 18 hodin.

Tradiční velkolepá oslava výročí osvobození Plzně americkými vojsky na konci druhé světové války je v plném proudu. Nejvzácnějším hostem je slavný superhrdina, Kapitán Amerika. Idylu slavnosti ale naruší zpráva, že se na město ohromnou rychlostí řítí obří asteroid. Kapitán Amerika se rozhodne Plzeň zachránit a na pomoc přivolává další superhrdiny, kterými nejsou nikdo jiný než Ironman, Wonder Woman a Aquaman. Jenže v muzeu loutek se ke stejné záchranné misi chystá i tým nejslavnějších českých a plzeňských hrdinů – klasických loutkových postav. Pod vedením výmluvného Kašpárka se do akce připravuje nezranitelný Bezhlavý rytíř, voděodolný Vodník a létající Čert...

Komedie „Supermaňásci“ nese nezaměnitelný rukopis kmenového režiséra Alfy Tomáše Dvořáka. „Díky svému originálnímu stylu dokázal Tomáš Dvořák prosadit české loutkové divadlo po letech opět do zahraničí a doposud zůstává jedním z mezinárodně nejúspěšnějších českých divadelních režisérů,“ řekl ředitel Divadla ALFA Jakub Hora. Hru napsal pro Alfu Vít Peřina, dramaturg Naivního divadla Liberec, který jako autor spolupracuje s Tomášem Dvořákem už řadu let. V Divadle ALFA mají oba tvůrci společně na kontě řadu úspěšných inscenací, mimo jiné „O bílé lani“ (2006) „James Blond“ (2009), „Tři siláci na silnici“ (2017) nebo „Zločin v říši pohádek“ (2022).

Kromě maňásků, jak napovídá název hry, uvidí děti v inscenaci i další typy loutek. „Výtvarník Marek Zákostelecký volil loutky podle charakteru postav. Spolu s maňásky se na jevišti potkají klasické marionety a také plošné loutky, které představují hrdiny oživlé z papírových komiksů,“ upřesnila dramaturgyně Petra Kosová. Hudbu k inscenaci napsal Vratislav Šrámek a účinkují v ní herci Kristýna Franková, Martina J. Hartmannová, Lenka Lupínková, Radka Mašková, Martin S. Bartůšek, Petr Borovský, Daniel Horečný, Tomáš Jereš, Robert Kroupar a Petr Vydarený.

„Supermaňásci“ jsou určeni divákům od 8 let. Pro malé návštěvníky připravilo divadlo zábavné vystřihovánky a pro učitele, kteří s dětmi představení navštíví, jsou k dispozici nejen metodické listy, ale také kreativní pracovní listy pro žáky, aby mohli s inscenací při výuce dál pracovat.

Vstupenky do Divadla ALFA je možné zakoupit ve všech prodejních místech systému Plzeňská vstupenka a také přímo v pokladně divadla, otevírací doba:
PO - PÁ 8:00 - 15:30

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka