Tradiční štěpánská vycházka rokycanských ochranářů slavila úspěch

Rokycanští ochránci přírody uspořádali na Štěpána, tedy 26. prosince, tradiční vycházku po rokycanských parcích. Téměř třicítka zájemců vyrazila mírně po čtrnácté hodině od rokycanského vlakového nádraží na stráň nad městem.

Jarní servisní akce AUTO CB

 A to aby se nejen vyvětrali, ale především dozvěděli o novinkách, které čekají rokycanské ochránce přírody v roce 2024, kdy organizace vstupuje do 42 roku svého trvání. Součástí vycházky byla i prohlídka Obecní pekárny v Rokycanech, která je velkým podporovatelem rokycanských ochránců přírody i informace jak pomoci volně žijícím živočichům překonat zimu. "Smyslem vycházky tedy bylo i vysvětlit přítomným správný způsob přikrmování nejen opeřených obyvatel přírody, ale i volně žijící zvěře, o kterou se v zimních měsících pečlivě starají především myslivci. Ne vždy totiž lidé vědí jak správně přikrmovat volně žijící živočichy a mnohdy nesprávnou potravou mohou i živočichům ublížit," říká šéf rokycanských ochranářů Pavel Moulis s tím, že proto rokycanští ochránci přírody provozující záchrannou stanici živočichů a akreditované ekocentrum pořádají tuto veřejnou společnou výpravu a diskutují o nutnosti a potřebnosti této záslužné činnosti, která se stává oblíbenou u mnoha lidí.

Po zdařilé vycházce čekalo účastníky přátelské vánoční posezení spojené s kvalitním občerstvením v salonku Restaurace „Železná„ v Rokycanech, tombola i hudební produkce, kterou pro uzavřenou skupinu zajistil Ivo Novák. Zároveň zde proběhlo i neformální hodnocení uplynulého roku a nástin aktivit v roce příštím, přičemž už je připraven pestrý kalendář akcí. "Věříme, že se všem akce líbila a v příštím roce se opět sejdeme," dodává Moulis.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka