Týden Tady a Teď od pondělka přinese dobročinný butik i souboj výtvarníků

Dobročinný butik, souboj výtvarníků, koncert, ale i odborná přednáška o byznysu s chudobou. To je jen část z akcí, které se uskuteční v rámci Týdne Tady a Teď od 16. do 20. října.

Jarní servisní akce AUTO CB

Během akce plzeňská organizace představí veřejnosti svoji činnost a požádá o podporu - organizace shání dobrovolníky a přivítala by rozšíření okruhu dárců, kteří podporují její činnost.

Na všech uvedených akcích budou mít návštěvníci možnost se seznámit s činností organizace. „Chceme se s lidmi potkávat. Bavit se o smyslu, potřebnosti a přínosech naší práce. Velmi rádi bychom rozšířili tým našich dobrovolníků. Ti nám pomáhají s doučováním dětí z rodin, které mají nejrůznější sociální problémy. Cílíme i na nové dárce, kterým nabízíme členství v Klubu přátel,“ vysvětluje Miroslav Gažák, ředitel pořádající organizace. Dárci by podle něj měli pomoci ve stabilizaci činnosti organizace. Pořádaná akce neslouží jen k představení činnosti, výdělek z  Týdne s Tady a Teď podle ředitele směřuje právě na podporu práce s rodinami. A co že tedy návštěvníky čeká? 

„Hned v pondělí ráno začínáme stylovou snídaní v kulturním centru Papírna. Přijďte si prodloužit víkend,“ zve Miroslav Gažák. V Papírně organizace v pondělí naváže dobročinným butikem, který nabídne různorodé zboží. „Pokud si chcete pořídit originální šperk, pěkný kousek oblečení, anebo zajímavou knihu, přijďte do Papírny v pondělí odpoledne,“ vypočítává sortiment Miroslav Gažák.

V úterý bude program probíhat nejen v Papírně, ale i v družstevní kavárně Inkognito. „Odpoledne proběhne v Inkognitu veřejná přednáška, ve které se návštěvníci mohou seznámit s aktuálními výsledky výzkumu zaměřeného mimo jiné na fungování byznysu s chudobou. Večer pak bude patřit akci, na kterou se velmi těším. V Papírně se v uměleckém souboji setkají plzeňští mladí výtvarníci. Přijďte fandit, půjde o nevšední mix závažného tématu, umění i zábavy,“ vyzývá ředitel organizace.

Ve středu můžete zástupce organizace potkat na tradiční a u Plzeňanů velmi oblíbené Slam Poetry, na které se o přízeň diváků ucházejí improvizátoři. Na stejném místě ve čtvrtek proběhne odpoledne deskových her. „Na páteční večer jsme připravili koncert skupiny Tabasker v nedávno otevřené univerzitní kavárně Družba v centru města. Kapelu s větší energií budete hledat jen těžko,“ těší se na závěrečný večer Miroslav Gažák. 

Společnost Tady a Teď se zaměřuje především na osoby s nízkou kvalifikací, dlouhodobě nezaměstnané a zpravidla i etnicky stigmatizované či jazykově znevýhodněné. „Snažíme se dětem a rodinám pomáhat v překonávání překážek spojených se životem v sociálním vyloučení tak, aby mohli využívat standardní příležitosti, které jsou dostupné většinové populaci,“ vysvětluje cíle organizace Miroslav Gažák.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka