V Plzni se vloupal do několika rodinných domů

Policejní komisařka zahájila trestní stíhání 36letého muže, kterého obvinila ze spáchání přečinu krádeže, poškození cizí věci, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a z přečinu porušování domovní svobody.

Jarní servisní akce AUTO CB

Podle dosud zjištěných skutečností se obviněný muž vloupal během dvou měsíců do několika rodinných domů na různých místech Plzně. Kradl doslova vše, co mu přišlo pod ruku. Jednalo se například o historické knihy, věrnostní kartičky do obchodů, mobilní telefony, stavební nářadí nebo sbírku mincí. V jednom případě si z domu odnesl dokonce 16 párů ponožek, keramické podtácky a několik krabiček s léky. V některých případech způsobil větší škodu poškozením domu, než samotným odcizením věcí. Poškozeným majitelům způsobil škodu v celkové výši 45 tisíc korun.

Díky precizní operativní činnosti, vyhodnocování množství poznatků a osobní a místní znalosti se plzeňských kriminalistům podařilo 36letého muže vypátrat a zadržet.

Policejní komisařka podala státnímu zástupci podnět na podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, který soudce akceptoval. V případě prokázání viny mu hrozí až dva roky odnětí svobody.

foto: pčr

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 12.12.2023 07:06



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka