Viktoria Plzeň hlásí třetí posilu, přichází Andreas Ivanschitz

Třetí zimní posilu vítá ve svém kádru plzeňská Viktoria. Po Eriku Janžovi a Tomáši Hájkovi přichází do západočeského týmu rakouský fotbalista Andreas Ivanschitz.

Cílená propagace v Plzni

V pátek se připojil k týmu a absolvoval s ním odpolední trénink v rámci soustředění ve španělském resortu Oliva Nova.

Bezprostředně po návratu ze Spojených států amerických se třiatřicetiletý záložník připojil k Viktorii. „Jsem rád, že se podařilo domluvit na všech podmínkách a můžeme v týmu přivítat velmi zkušeného hráče, který nám určitě pomůže,“ řekl k nové tváři v dresu Viktorie generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Andreas Ivanschitz má bohaté zkušenosti z působení v německé bundeslize, v dresu Levante si zahrál například španělskou La Ligu a naposledy přispěl k historicky prvnímu mistrovskému titulu Seattlu v MLS.  „Jde o středového ofenzivního hráče. Netajili jsme se tím, že hledáme klasickou desítku, tedy podhrot a Andreas přesně splňuje naše požadavky. Těším se na spolupráci s ním,“ uvedl trenér Roman Pivarník.

Třiatřicetiletý Ivanschitz nosil kapitánskou páskou v rakouském národním týmu a svými zkušenostmi by nyní měl pomoci Viktorii v jarní části ligové sezony i následnému boji o evropské poháry. Po návratu ze Španělska jej ve Štruncových sadech čekají ještě zdravotní testy a připravena k podpisu bude smlouva na jeden a půl roku. „Věřím, že tyto věci budou už jen formalitou. Andreas je velká osobnost a jsme si jisti, že bude zpestřením nejen pro naše fanoušky, ale pro celou ligu,“ dodal Adolf Šádek

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
20.01.2017 16:59




3 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka