Vnímejte Plzeň jinak - audiovizuální instalace od středy U Zvonu

Zajímavý zážitek čeká na obyvatele i návštěvníky Plzně od 26. srpna na prostranství U Zvonu v centru města.

Jarní servisní akce AUTO CB

V rámci projektu Zen Plzeň - město jako výstava, který se během Plzně 2015 dlouhodobě zaměřuje na umělecké objekty ve veřejném prostoru, se zde budou moci příchozí “ponořit” do nitra interaktivní audiovizuální instalace nazvané ACUO. ACUO (z latinského „bystřit zvuk“, čti [akuo]), připomínající svým tvarem vesmírný modul, snímá okolí šesti mikrofony a třemi kamerami. Zachycené podněty přenáší do svého nitra, kde je systém efektů přetvoří, zreprodukuje do šesti audiokanálů a promítne na vnitřní obvodové stěny. “Návštěvníci uvnitř ACUA tak zažijí jakousi symfonii města - prostorový poslech a LED projekci svého okolí ve značně pozměněné formě,” vysvětluje spolukurátorka Karina Kubišová. Vstup je zdarma a ACUO zde bude stát až do 28. září.

Prostranství U Zvonu nebylo pro umístění zvoleno náhodně. Jde o jedno z plzeňských míst, které čeká na své plnohodnotné využití. Již několik let je zde plánovaná výstavba nové budovy Západočeské galerie v Plzni. “Za tuto možnost galerii děkujeme,” zdůrazňuje Karina Kubišová.

Autorem instalace ACUO, která se poprvé a naposled objevila v roce 2011 na pražském Náměstí Republiky, je výtvarník Michal Šeba, spoluautory pak Stanislav Abrahám, Vítězslav Danda a Michal Pustějovský. 

Jako doprovodný program instalace ACUO proběhne 23. září od 20 hodin U Zvonu takzvaný Tichý koncert, hudební zážitek s jedinečnou intimní atmosférou. Živé improvizace zpěváků Lenky Dusilové, Dana Bárty, beatboxera En.Drua a hudebníka Stanislava Abraháma totiž nebudou znít nahlas, ale budou přenášeny prostřednictvím rádiových vln. Hudba, vznikající na místě pomocí zvukových smyček a dalších efektů, tak nebude slyšitelná akusticky, ale návštěvník Tichého koncertu si k poslechu bude muset přinést radiopříjímač se sluchátky.

Vstup do instalace i doprovodný program jsou zdarma. Otevřena je denně 10 – 22 hod. Pořadatelé pouze upozorňují, že instalace není vhodná pro epileptiky.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 26.08.2015 10:00



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka