Majáles ve staronovém a s unikátním programem

Největší západočeský open air festival Plzeňský Majáles se při oslavě pětadvacátých narozenin vrací na místo svého vzniku. Z důvodu rekonstrukce amfiteátru Lochotín byli pořadatelé nuceni hledat nový prostor a ten našli v areálu bývalého výstaviště, kde probíhaly slavné ročníky v devadesátých letech.

Jarní servisní akce AUTO CB

Místo po výstavišti je aktuálně součástí obchodního a zábavního centra Plzeň Plaza. Mezi centrem a řekou je zachovaný velkokapacitní amfiteátr, který obsadí diváci jedné z hlavních scén a také se zde odehraje program tradiční Volby Krále Majáles 24. dubna se vstupem zdarma a majálesovým průvodem.

Sobotní festival Majáles Open Air 25. dubna pak zpřístupní i areál „za řekou“, jež kamfiteátru přidá další dvě hudební podia. Velký přírodní park vkombinaci spevnými plochami a spojovacími cestami nabídne prostor nejen pro koncertní scény smnohatisícovou kapacitou, ale také pro rozsáhlý doprovodný program vpodobě tradičních i netradičních majálesových her, soutěží, street zone, výtvarných dílen, dětských koutků, svateb na 24 hodin a workshopů s mnoha dalšími aktivitami napříč celým parkem.

Před hlavním festivalem odstartoval majálesové dění program studentských dnů včetně oblíbené Pivní štafety a nebo multižánrového pouličního festivalu Prkna neprkna. Připravované Majálesové muzeum a nebo party bývalých Králů Majáles či setkávání původního organizačního týmu naznačuje, že letošní kulatý ročník bude více retrospektivní a tradiční. To se netýká ovšem programu vrcholné akce vpodobě závěrečného festivalu Majáles Open Air, který nabídne jedinečný program plný aktuálních i zaběhlých hvězd a několika speciálně připravených dvojkoncertů.

Jako dárek knarozeninám si připravily speciální sety dvojice kapel Horkýže Slíže & Pipes and Pints, Nebe & Jelen, Xindl X & UDG, Voxel & Light and love. Návštěvníci tak budou moci zažít opravdu unikátní spojení na jednom podiu vpodobě ucelené show. Tím vrcholný program však nekončí, mezi gratulanty nechybí další známá jména jako NoName, Mandrage, Vypsaná Fixa, Škwor, Wohnout, Michal Hrůza, Sto Zvířat a nebo aktuální žebříčkové hvězdy Atmo Music či Slza.

Tradiční majálesové hry a soutěže od nepaměti tvoří nedílnou součást studentských slavností. „V amfiteátru Lochotín jsme měli krásné divadelní hlediště, které nám, interpretům i návštěvníkům bude jistě chybět. Nicméně park Plzeň Plaza umožní pracovat světším množstvím doprovodných aktivit a dalších rozmanitých pódií než Lochotín, který je jeden velký svah. Navíc druhá scéna přímo u obchodního centra bude koncipována amfiteátrově se sezením pro několik tisíc lidí.“, hodnotí parametry přesunu jeden zorganizátorů Jan Lippert. Podle něj festival i předcházející volba nového studentského vládce získají na dostupnosti a komfortu v přístupu, spojení mhd a parkování, které bude vsobotu vparkovacím domě Plzeň Plaza zdarma.

Vstupenky na jedinou placenou studentských slavností jara jsou po všech slevových akcích aktuálně vplné předprodejní ceně za 490 Kč. Vloňském roce sobotní festival Majáles Open Air navštívilo přes 20.000 lidí. Letošní kapacita bude vzhledem kmístu před pódii omezena, což ještě zvýší komfort pro nepódiové aktivity a zázemí návštěvníkům vrámci celého areálu. Zda se vdalších letech slavnosti jara vrátí nebo zůstanou vnovém prostoru pořadatelé aktuálně neřeší. Soustředí se na co nejlepší realizaci letošního ročníku, který je ve znamení pětadvacátých narozenin a návratu na místo, které odstartovalo rozvoj novodobého Plzeňského Majálesu až do dnešní podoby.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 15.04.2015 10:43




7 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka