Na Špičáku otevírají další sjezdovky

O víkendu si lidé mohou zdarma otestovat lyže a další vybavení do hor

Cílená propagace v Plzni

Až 55 centimetrů sněhu leží nyní na sjezdovkách šumavského Špičáku po připadnutí téměř 30 cm přírodního prašanu. Středisko navíc některé partie opět technicky zasněžovalo. Znamená to otevření dalších tratí v největším lyžařském areálu Plzeňského kraje.

„V celé délce otevíráme Slalomovou (č. 3), horní polovinu modré Turistické (č. 1) a kompletně celý areál pro děti začátečníky pod hotelem Sirotek,“ říká provozní ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík. Ještě pár centimetrů přírodního sněhu pak potřebuje nejprudší česká sjezdovka Šance a jeden z horních úseků U Zalomeného (č. 2), její druhá polovina ve spodní části je sjízdná.

„Stále se lyžuje absolutně bez front. Také víkendové lyžařské kurzy začínají až příští týden, takže počasí i zcela volná kapacita sjezdovek jsou nyní u nás pro lyžaře optimální,“ dodal V. Kasík. Na rodinné Spodní Šanci se pak mimo každodenní měření rychlosti nebo slalomu na čas koná v pátek a sobotu od 18:30 večerní lyžování.

Celý víkend 7. - 8. 1. si na Špičáku mohou lidé zdarma vyzkoušet a otestovat lyže, brýle, helmy či rukavice, ale i další vybavení na lyže či do hor. Např. skořepinové batohy s chráničem páteře nebo akční kamery (mohou si tu natočit svoji jízdu a obdrží hned na místě záznam z ní).

Další aktuální info na www.spicak.cz.

Ski&Bike Špičák: 8,5 kilometrů sjezdovek, 88 % zasněžováno technickým sněhem. Celkem 5 hlavních: černá – Šance (nejprudší v ČR), červené - U Zalomeného, Slalomová, modré – Spodní Šance,Turistická, Freestyle Area – Lubák, dětský areál a hřiště pod hotelem Sirotek. Přepravu zajišťuje čtyřsedačková lanovka (2400 osob/hodina, délka 1272 m) a 10 dalších vleků s celkovou kapacitou 7550 osob/hodina. Pro běžkaře vlastní okruh a desítky kilometrů upravovaných tratí vokolí.

Společný skipas Železnorudska pro areály Ski&Bike Špičák, Nad Nádražím a Belveder.

Autor: Tereza Martinovičová Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka