Pohádky ovčí babičky získaly cenu diváků

V neděli 12. dubna skončil v Divadle v Dlouhé 17. ročník přehlídky mimopražských divadel a jejich představení pro děti a mládež Dítě v Dlouhé. Festival letos udělil jen jednu cenu, a to Cenu Vojty Šálka, kterou vždy získává vítěz divácké ankety. Letos se jím stalo představení plzeňského Divadla ALFA Pohádky ovčí babičky.

Jarní servisní akce AUTO CB

Přehlídku Dítě v Dlouhé zahájilo 7. dubna mimosoutěžní představení hostitelského divadla Olíné babičce, vlastní festivalový program pak nabídl osm představení osmi různých souborů z Brna, Českých Budějovic, Drahotěšic, Kladna, Liberce, Plzně a Ústí nad Labem.

Festival navštívilo celkem 2603 diváků, většina představení byla vyprodána.

„Samozřejmě máme zocenění radost, divácká cena dokazuje, že naše novinka si nachází cestu kdivákovi nejen vPlzni, ale i dalších místech republiky. Inscenace byla vybrána také do programu významného loutkářského festivalu Mateřinka vLiberci, tak uvidíme, jak se jí bude dařit podJeštědem,“ říká ředitel Divadla ALFA Jakub Hora.

Pohádky ovčí babičky v režii Tomáše Dvořáka měly v Divadle ALFA premiéru 12. prosince 2014. Příběhy o jednom beránkovi, který je chytřejší než tři vlci dohromady, znají děti i dospělí z vůbec prvního večerníčkového seriálu České televize, případně z knižní předlohy, jejímiž autory jsou Dagmar Spanlangová a Pavel Sýkora. Tvůrci Divadla ALFA si do své inscenace vybrali pět příběhů.

Autorem jevištní adaptace je Pavel Vašíček. Výpravu stvořili Ivan Nesveda a Dana Raunerová j. h., hudbu složil Michal Vaniš j. h. V inscenaci hrají Milan Hajn, Martina Hartmannová, Martin Bartůšek, Marie Mrázková, Radka Mašková a Bohuslav Holý. Pohádky ovčí babičky jsou určené pro nejmenší diváky od 4 let.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 15.04.2015 10:32




3 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka