Plzeňští dopraváci mají od města nové služební vozidlo

Novou pojízdnou kanceláří‘ disponuje dopravní inspektorát Městského ředitelství policie Plzeň. Vozidlo značky VW Crafter bylo pořízeno z finančních prostředků, které poskytlo město Plzeň jako dar Krajskému ředitelství policie Plzeňského kraje.

Cílená propagace v Plzni

Klíčky od automobilu z rukou primátora města Plzně Romana Zarzyckého a radního pro oblast bezpečnosti a prevence kriminality Jiřího Winkelhöfera převzali v úterý 26. března 2024 ředitel Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje brigádní generál Petr Macháček, ředitel Městského ředitelství policie Plzeň plukovník Karel Machulda a vedoucí dopravního inspektorátu nadporučík Aleš Pavlík.

„Spolupráce města Plzně a Policie ČR je zásadní pro zajištění bezpečnosti na území města Plzně. Proto státní policii dlouhodobě podporujeme a téměř každý rok finančně přispíváme na potřebnou techniku. Tentokrát jsme poskytli dva miliony korun na vozidlo, které bude sloužit především pro kontrolu nákladní, kamionové a autobusové dopravy,“ uvedl primátor města Plzně Roman Zarzycký.

„Jsme si vědomi toho, že práce policistů ani dalších členů složek integrovaného záchranného systému není jednoduchá, osobně si jí velmi vážím, a i proto se snažíme o jejich podporu. Kromě Policie ČR přispívá město Plzeň na nákup potřebné techniky také hasičům a zdravotnickým záchranářům,“ dodal radní pro oblast bezpečnosti a prevence kriminality Jiří Winkelhöfer. 

„Jménem Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje bych chtěl vyjádřit poděkování za dlouhodobou profesionální spolupráci a podporu ze strany města Plzně. Mě i mé kolegy těší, že i v letošním roce jsme byli ze strany plzeňského magistrátu podpořeni, a to darem v podobě vozidla Volkswagen Crafter, které bude v rámci plnění služebních úkolů využíváno kolegy z plzeňského městského ředitelství, zejména v oblasti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu,” uvedl ředitel krajského ředitelství brigádní generál Petr Macháček. Ředitel Městského ředitelství policie Plzeň plukovník Karel Machulda se připojil s poděkováním za podporu a výbornou spolupráci, které si velmi váží, a která směřuje ke zlepšení podmínek v rámci přímého výkonu služby a napomáhá při plnění úkolů Policie ČR. 

Obdržené vozidlo je kategorie N1, tovární značky Volkswagen Crafter, rok výroby 2023, s obsahem motoru 2,0 TDi – 130kW, emisní třídou EURO 6, s předními i zadními parkovacími senzory a dvouzónovou automatickou klimatizací. Automobil je v barevném provedení POLICIE ČR, disponuje světelným i zvukovým výstražným zařízením a dalšími doplňkovými výstražnými svítilnami. Na levém zadním křídle dveří je umístěn venkovní displej s možností volby různých pokynů a informací. Do výbavy vozu patří elektrocentrála, výpočetní technika včetně externího monitoru, lednička, navigace, dva kanystry a zásuvky na uložení tiskopisů. Ve vozidle se dále nachází prostory pro uložení kuželů. Vozidlo bude k využití dopravního inspektorátu Městského ředitelství policie Plzeň, které ho bude využívat především při kontrolách nákladní, kamionové a autobusové dopravy na území města Plzně a k úkonům s takovouto kontrolou spojených. Vozidlo má také prostor na uložení vah na kontrolu hmotnosti nákladu. Přetížené kamiony totiž poškozují komunikace a mosty.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka