Basketbalisté, volejbalisté i atletika dostanou peníze

Rada kraje schválila dotaci 200 tis. Kč pro Plzeňský krajský atletický svaz na technické zajištění školních i mimoškolních soutěží dětí a mládeže Plzeňského kraje v atletice jednotlivců i družstev pro letošní rok.

Jarní servisní akce AUTO CB

 V rámci zařazení Nadačního fondu Basketbal Plzeň a také Nadačního fondu Volejbal Plzeň mezi Sportovní akademie Plzeňského kraje schválila rada dotaci 1 mil. Kč pro každou z akademií – celkem tedy 2 mil. Kč pro oba subjekty. „Basketbalový klub v Plzni je historicky velmi úspěšným klubem v celém kraji. Má kompletní strukturu všech mládežnických družstev od přípravek po juniory do 23 let, muži jsou účastníky 1. basketbalové ligy, hráli i národní basketbalovou extraligu. Mládežnická družstva se účastní nejvyšších extraligových soutěží. Úspěchy mají připsané na extraligové úrovni i volejbalisté Volejbalu Plzeň, kteří ve svých řadách mají úspěšné hráče z Klatov, Rokycan i dalších částí kraje napříč věkovými kategoriemi,“ říká náměstek hejtmana Vladimír Kroc. Dotace budou využity na startovné hráčů, náhrady trenérům, zapůjčení sportovních potřeb, měřící certifikovanou techniku a také lékařskou a fyzioterapeutickou činnost.

Dotaci na letošní rok krajská rada schválila a doporučila ke schválení krajskému zastupitelstvu pro Akademii individuálních sportů Plzeňského kraje, a to ve výši 1,5 mil. Kč. „Neinvestiční dotaci využije Akademie individuálních sportů PK na pokrytí náhrad trenérům, náklady fyzioterapeutům, masérům, lékařům, výživovým specialistům či sportovním psychologům,“ vysvětluje Vladimír Kroc s tím, že AIS PK má už nyní na kontě řadu úspěšných jmen, ale již nyní má další úspěchy před sebou. „Dvě absolventky akademie už získaly účastnická místa na olympijských hrách v Paříži, a to sportovní střelkyně Veronika Blažíčková a slalomářka na divoké vodě Antonie Galušková,“ doplňuje Vladimír Kroc.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka