Kraj podpoří bývalé západočeské olympioniky

Nadační fond západočeských olympioniků požádal Plzeňský kraj o podporu sportovců seniorů, kteří v minulosti vynikajícím způsobem reprezentovali svou vlast na olympijských hrách, mistrovství Evropy, Závodu míru či jiných soutěžích.

Cílená propagace v Plzni

„Cílem schválené podpory 500 tisíc korun je především zajištění zmírnění následků tíživé zdravotní a sociální situace, do které se sportovci senioři dostali,“ vysvětluje náměstek hejtmana pro oblast školství a sportu Vladimír Kroc s tím, že o počtu sportovců a výši konkrétní poskytnuté podpory rozhodne správní rada nadačního fondu.

„Finanční prostředky budou využity jako tzv. humanitární podpora sportovních legend s ohledem na jejich zdravotní stav, sociální zázemí a dosažené sportovní výkony ve formě přímé finanční částky a dále pak jako finanční zajištění zdravotní rehabilitace bývalých sportovců,“ doplnil Vladimír Kroc. Finanční prostředky budou poskytnuty nadačnímu fondu pro realizaci pomoci v rámci projektu „Humanitární podpora fyzických osob – legend sportu, které se dostaly do tíživé zdravotní a sociální situace“.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka