Stříteský triumfuje v Českém Krumlově

Stříteský znovu triumfoval v české rallye, tentokrát na závodě v Českém Krumlově. První etapu ukončil s mírným náskokem před Kopeckým, který během druhého dne ještě navýšil. Napínavý souboj zakončil těsným vítězstvím nad Pechem. Kopecký se umístil třetí.


Vítězství v Bohemia rallye z července loňského roku přineslo Stříteskému obrovskou radost, a nyní se zapsal do historie české rallye opět. První etapu závodu v Českém Krumlově zakončil na čele s náskokem 0,8 sekundy před Kopeckým. Úvod druhého dne přinesl navýšení jeho náskoku na 5,8 sekundy díky rychlé jízdě s fabií. Nicméně soupeři nezaháleli a postupně mu zkracovali vedení.

Poslední rychlostní zkouška přinesla dramatický závěr, když Pech s focusem zvítězil o půl sekundy před Stříteským. I přes tento finiš si Stříteský udržel první příčku. „Jsem nesmírně šťastný po takovém souboji s nejlepšími závodníky v České republice. Byly to neuvěřitelně těsné souboje,“ komentoval své vítězství Stříteský.

Pech sice mohl litovat desetisekundové penalizace z pátku za pozdní příjezd do časové kontroly, když měnili kola na autě, ale zklamání nevyjadřoval. „Kluci tlačili opravdu hodně tvrdě a častokrát jsme šli za hranici risku. Doufám, že si fanoušci užili každý moment závodu,“ uvedl Pech.

Kopecký na třetím místě ztratil na Stříteského necelé čtyři sekundy. „Tato rallye je nejen nejrychlejší v naší republice, ale i jednou z nejnáročnějších. Připravuje člověku pocit, jako by se ocitl na horské dráze,“ sdílel své pocity Kopecký. „Po prvním průjezdu erzetami Malonty a Kohout jsme očekávali sušší trať, než skutečně byla. Bylo to tvrdý souboj, který jsme si však velmi užili,“ dodal.

Bohužel závěrečnou měřenou část absolvovala pouze část jezdců. Po havárii bývalého pilota formule 1 Tomáše Engeho a jeho sestry Lucie, kteří se svým vozem skončili v lese, byla zbývající část zkoušky zrušena.

Český Krumlov hostil druhý díl mistrovství České republiky, kde byly konečně rozděleny body. Rallye Šumava byl v dubnu předčasně ukončen kvůli tragické nehodě.

Výsledky Rallye Český Krumlov (mistrství ČR):

1. Stříteský, Hovorka (Škoda Fabia RS Rally2) - 1:28:25,3

2. Pech, Uhel (Ford Focus WRC) - 0,8 sekundy

3. Kopecký, Hloušek (Škoda Fabia RS Rally2) - 3,6 sekundy

4. Mareš, Bucha (Toyota GR Yaris Rally2) - 40,2 sekundy

5. Cais, Těšínský - 1:14,3

6. Březík, Krajča (oba Škoda Fabia RS Rally2) - 2:44,9



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault MASTER - navržen pro potřeby každé profese

Hlavní zprávy

 

Renault MASTER - navržen pro potřeby každé profese