Doosan Škoda Power rozšiřuje své aktivity o činnosti EPC dodavatele

Úsek Servis/Retrofity a Modernizace podepsal jako EPC dodavatel smlouvu na obnovu havarované strojovny 190 MW v paroplynové elektrárně Meghnaghat v Bangladéši.

Cílená propagace v Plzni

Realizace projektu začala již v únoru 2015 na základě předběžné smlouvy, ale teprve v měsíci červnu se zakončila podpisem kontraktu skoro roční intenzivní práce na získání této zakázky. Doosan Škoda Power se tak po mnoha letech vrací na bangladéšský energetický trh.

Získat takto specifickou zakázku bylo obtížné především proto, že musela společnost Doosan Škoda Power přesvědčit malajského vlastníka a provozovatele elektrárny, inženýry a konzultanty vlastníka z Indie, a v neposlední řadě skupinu pojišťovatelů vedenou AIG, která zajišťuje financování obnovy elektrárny, že je tím nejlepším dodavatelem pro realizaci takto náročného projektu. 

Projekt je pro Doosan Škoda Power atypický a současně zajímavý hned z několika důvodů. Předně se po mnoha letech firma vrací na bangladéšský energetický trh. Rovněž se jedná o první velký kontrakt s malajskou společností Powertec, která elektrárnu Meghnaghat vlastní. Další specifikum tohoto EPC projektu představuje dodávka a uvedení do provozu nové turbíny s generátorem o výkonu 190 MW japonského výrobce Fuji. 

V rámci obnovy strojovny po nedávné havárii zajišťuje Doosan Škoda Power i kompletní inspekci  a opravu příslušenství včetně rozsáhlé opravy základu turbosoustrojí, téměř nové elektro instalace a obnovu dalšího zařízení lokalizovaného na strojovně elektrárny. Tyto činnosti budou vyžadovat intenzivní spolupráci s dodavateli z Indie, Singapuru, Malaysie a dalších zemí. 

Tímto projektem Doosan Škoda Power rozšiřuje portfolio aktivit jako dodavatel zodpovědný za dodávky případně rekonstrukce celých strojoven. Hodnota kontraktu dosahuje řádů sta milionů korun. 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 22.08.2015 04:43



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka