Nový elektromobil Škoda Epiq

Škoda Auto představila na českém trhu elektrický crossover Škoda Epiq s moderním designem, dojezdem až 400 km a technologiemi za atraktivní cenu. Výrobce plánuje v nadcházejících letech investovat více než 5,6 miliard eur do elektromobility.

0

Před měsícem

Pohonné hmoty brzy znovu zdraží

Ceny pohonných hmot v České republice pravděpodobně brzy vzrostou kvůli několika faktorům, jako je omezení produkce ropy OPEC, rostoucí globální poptávka, zejména v USA, a geopolitická situace. Slabší dolar také zvyšuje poptávku po ropě.

0

Před měsícem

Ceny benzínu a nafty mírně fluktují: Brzy levnější nafta než benzín?

Ceny pohonných hmot v ČR mají smíšený vývoj - cena benzínu stoupla na 38,46 Kč/litr, zatímco nafta klesla na 38,48 Kč/litr. Zlepšení situace na trhu s ropou ovlivňuje ceny nafty, zatímco ceny ropy procházejí menší korekcí. Stabilní kurz koruny může pomoci udržet nízké ceny.

0

Před měsícem

Viktoria Plzeň zdolává Zlín, Šulc vede kanonýry

Ve 22. kole Fortuna:Ligy si Viktorie Plzeň poradila s FC Zlínem 3:0. Dvě branky vstřelil Pavel Šulc, jednu přidal kolumbijský křídelník Mosquera. Plzeň tak udržela desetibodový náskok na čtvrtém Slovácku, zatímco Zlín zůstává na chvostu tabulky.

0

Před 2 měsíci

Krejčíková kvůli zranění opouští turnaj v Dubaji: Vzpomínky a propad v žebříčku

Tenistka Barbora Krejčíková nebude obhajovat svůj titul v Dubaji kvůli zranění zad. Její absence způsobí propad startovky a pokles ve světovém žebříčku. Spolu s ní se odhlásila i Naomi Ósakaová, což zpochybňuje přítomnost velkých jmen na turnaji.

0

Před 3 měsíci

Fiala a Výborný projednají s agrárníky návrh na daňovou úlevu, protesty pokračují

Zemědělský svaz ČR jednal s premiérem Fialou a ministrem zemědělství Výborným o změně zemědělské politiky. Navrhovaná úprava redistributivní platby nebyla schválena, ale byla navržena úprava daně z příjmu zemědělců. Svaz vyzývá k dalším změnám a snížení byrokracie. Upozorňují na problém nekalé konkurence na evropském trhu a kontroverzní "Zelenou dohodu" EU. Zemědělci připravují protestní akce.

0

Před 3 měsíci

Lednová inflace naznačuje pokles: Vyhlídky na nižší spotřebitelské ceny v roce 2024

V lednu 2024 došlo k výraznému poklesu inflace na 2,3 %, což je nejnižší úroveň od března 2021. Odborníci z Moore Czech Republic považují tento vývoj za důvod k optimismu, očekávají nižší inflaci v roce 2024 a růst reálných mezd, stimulující spotřebu a růst české ekonomiky.

0

Před 3 měsíci

Nárůst černého kašle ohrožuje novorozence: Stoupá počet případů v Česku!

V České republice rychle přibývá nemocných s černým kašlem, ohroženi jsou zejména novorozenci. Od začátku roku bylo potvrzeno přes 630 případů. Třikrát více než za celý loňský rok. Nárůst je zaznamenán především mezi dětmi a středoškoláky. Očkování pomáhá předejít těžkému průběhu onemocnění.

0

Před 3 měsíci

Data z roku 2022: Zdravý životní styl českých dětí se zlepšuje!

Výsledky studie HBSC ukazují zlepšení v zdraví a zdravém životním stylu českých dětí, s chlapci spokojenějšími se svým zdravím a dívkami jícnějšími ve stravování. Fyzická aktivita je vyšší u chlapců, klesá spotřeba návykových látek a míra přiblížení k západoevropskému průměru. Prevence a motivace ke zdravému životnímu stylu jsou klíčové.

0

Před 3 měsíci

Varování před povodňovou situací

Šumavské řeky Vydra, Křemelná a Otava hlásí první povodňové stupně kvůli vydatným dešťům v posledních 24 hodinách. Český hydrometeorologický ústav varuje, že další srážky mohou vést k druhému povodňovému stupni a doporučuje sledovat informace o vývoji situace.

0

Před 3 měsíci

Nové Plzeňské centrum: Školení pro řešení krizí a mimořádných událostí

Plzeňský kraj a město Plzeň spolupracují na vytvoření bezpečnostně vzdělávacího centra, které bude zaměřeno na prevenci mimořádných událostí a zvládání rizik pro děti, mládež i dospělé. Centrum bude poskytovat praktické dovednosti ohledně řešení různých rizikových a mimořádných situací.

0

Před 3 měsíci

Lednová inflace: Česko překvapivě nižší než sousedé?

Lednová inflace v Česku představuje překvapení s nižšími hodnotami než v okolních zemích, jako je Slovensko, Rakousko, Polsko, Maďarsko a možná i Německo. Česká národní banka a trh prognózují střední hodnotu inflace na úrovni 3 %. Inflace v celé eurozóně byla v lednu na úrovni 2,8 %.

0

Před 3 měsíci

Americká Blue Crow Sports Group míří k většinovému podílu v Sigmě Olomouc

Sigma Olomouc, jeden z největších jmen české fotbalové ligy, jedná o možném prodeji svých akcií americké společnosti Blue Crow Sports Group. Spolupráce by mohla zajistit lepší ekonomickou pozici a šanci na rozvoj týmu. Jednání mezi oběma stranami probíhají v průběhu tohoto týdne.

0

Před 3 měsíci